Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Davutoğlu'ndan HDP'li vekillere: Önce hendekleri kapattırın

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Cizre'de yaralı insanlara ambulans ulaşmadığını" iddia eden HDP'li milletvekillerine, "Önce barikatları ve hendekleri kapattırın" karşılığını verdi.

        Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Davutoğlu, partisinin TBMM Grup toplantısının ardından, Meclis'te KİT Komisyonuna giderken, koridorda bekleyen vatandaşlarla selamlaştı.

        Bu arada, aynı koridorda yer alan HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ile bir grup HDP'li milletvekilinin, Başbakan Davutoğlu'na, "Cizre'de yaralı olarak bekleyen insanlara ambulans ulaşmadığı" iddiasında bulundu.

        Davutoğlu ise "Önce barikatları ve hendekleri kapattırın" karşılığını verdi.

        Başbakanlık kaynakları, bölgedeki yaralıların hastaneye kaldırılması, cenazelerin ailelerine ulaştırılması ve defnedilmesi konusunda gereken hassasiyetin gösterildiğini belirtti.

        Bazı cenazelerin ailelerine ulaştırılamaması ya da defnedilememesinin nedeninin terör örgütünden kaynaklandığı belirtilerek, terör örgütü üyelerinin, yaralıları almak için giden ambulanslara ya da cenazeleri almak için giden cenaze araçlarına zarar verdiği ifade edildi.

        Öte yandan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, aileleri tarafından üç gün içinde alınmayan cenazelerin, devlet tarafından defnedilmesi talimatını vermişti.

        Bu arada, HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel de TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Meclis'te, Başbakan Davutoğlu ile "ayaküstü" yaptıkları görüşmede, Cizre'deki yaralılarla ilgili taleplerini ilettiklerini ileri sürdü.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ