Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'lilerden "kendimi ihbar ediyorum" başvurusu

        CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Levent Gök ve Özgür Özel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle başlatılan soruşturmayı protesto amacıyla, CHP Milletvekillerinin imzasını taşıyan "kendimi ihbar ediyorum" başlıklı metni Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

        Grup Başkanvekilleri Meclis Postanesine giderek, ihbar metnini postaya verdi.

        Metinde Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda söylediği ve soruşturmaya neden olan ifadelere yer verilerek, Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlığına ilişkin anayasa maddesi hatırlatıldı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın göreve geldiği günden bu yana sürekli ve istikrarlı biçimde anayasayı çiğnediği, yeminine aykırı davrandığı ileri sürülen metinde, şunlar kaydedildi:

        "Sayın Genel Başkan, hem CHP 35. Olağan Kurultay konuşmasında, hem de grup toplantısında bu ölçüsüzlüğe, pervasızlığa, hukuk tanımazlığa, halk adına, demokrasi adına, hukuk adına itiraz etmiş, masumların, mazlumların, vicdanın ve hukuk düzeninin sesi olmuştur.

        Makamınızca bu konuşma nedeniyle Sayın Genel Başkanımız hakkında soruşturma başlatılmış. Anayasanın 2'nci maddesi uyarınca Türkiye Cumhuriyeti, demokratik hukuk devletidir. Hukuk tanımayan, Cumhurbaşkanı dahi olsa hesabını vermek zorundadır. Demokrasi, siyasetin hesap sorabildiği rejimdir.

        Sayın Genel Başkanımızın sözlerini aynen ben de tekrar ediyorum. Anayasayı ve hukuku tanımayan, namusu ve şerefi üzerine ettiği yemini çiğneyen Recep Tayyip Erdoğan'a, Genel Başkanımızın ifadeleri ile sesleniyorum. Aynı soruları soruyorum. Bu suçsa, ben de bu suçu işliyorum. Soruşturacaksanız beni de soruşturun. Kendimi ihbar ediyorum."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ