Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İki bacağını kaybeden Türkmen gence akülü araç

        Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesinde Rusya'nın hava saldırılarında iki bacağını kaybeden 26 yaşındaki Muhammed Ali Rıza'ya bir grup gönüllü tarafından akülü araç hediye edildi.

        Ağabeyiyle Reyhanlı'ya sığınan Rıza'yı ziyaret eden "Gezgin Gurmeyiz" blokunun editörü Turgut Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gencin durumunu öğrendikten sonra yardımda bulunabilmek için harekete geçtiklerini belirtti.Rıza'nın ihtiyacı olan akülü aracı alabilmek için çeşitli kurum ve kuruluşlarla irtibat kurduklarını anlatan Tunç, merkezi İsviçre'de bulunan Tut Elimi Derneği ile Türk Hava Gönüllüleri Yardım Kulübü gönüllerinin kendilerine destek sağladığını ifade etti.

        Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilere destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Tunç, "Rıza kardeşimizin normal tekerlekli sandalyesi var ancak ihtiyaçlarını gidermiyordu. Kendisine verdiğimiz akülü araçla istediği yere kolaylıkla gidebilecektir. Akülü araç tek seferde 60 kilometre gidebiliyor.

        Araç aynı zamanda yatak haline de dönüşüyor. Kardeşimiz hastaneye gittiğinde aracından kaldırılmadan yatarak müdahalesi yapılabilecek" diye konuştu.Tunç, Reyhanlı'da ev ve ambarlarda kalan Suriyeli ailelere gıda, süt, mama, battaniye, nakdi yardım, temizlik ürünleri ve çocuklar için çeşitli hediyeler verdiklerini de aktararak, yardım çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ