Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Müslim: ABD ve rusya ile görüşmelerimiz sürüyor

        Suriye'deki muhalifler ve Esad hükümetini biraraya getirmesi planlanan cenevre toplantısı PYD krizine dönüştü. Türkiye PKK'ın uzantısı olarak gördüğü PYD'nin toplantısına katılmasına kesin bir bir şekilde karşı çıkıyor. Dyle ki Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, PYD'nin katılması durumunda "boykot" kartını kullanacaklarını söyledi.

        Görüşmeye davet edilme ihtimaline karşın İsviçre'de bulunan PYD eş başkanı Salih Müslim Habertürk'e konuştu. Şu ana kadar herhangi bir davet almadıklarını yineleyen Müslim, sadece Suriye Demokratik Meclisi Eş Başkanı Heysem Menna'ya davet gittiğini söyledi.

        Suriye Demokratik Meclisi'nin bir bileşeni olduklarını belirten Salih Müslim, "Sadece Menna'ya gitmesi Kürtlerin Cenevre'den dışlandığı anlamına geliyor. Ancak Kürtlerin olmadığı bir toplantıdan sonuç alınması mümkün değildir. Zaten sayın Menna da Kürtlerin davet edilmediği bir toplantıya katılmayacağını söyledi" dedi.

        "ABD VE RUSYA..."

        Toplantıya Türkiye'nin baskıları sonucu davet edilmediklerni söyleyen Müslim girişimlernin sürdüğünü söyledi. Müslim "ABDve Rusya da dahil olmak üzere herkesle görüşmelerimiz sürüyor. Ancak şunu söylemeliyim Kürtlerin olmadığı bir toplantıdan sonuç alınamaz" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ