Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MGK toplantısı sona erdi

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi.

        Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 15.00'da başlayan MGK toplantısı 6 saat 40 dakika sürdü. Artan terör olayları ve Suriye'deki gelişmeler ana gündem maddesi olarak ele alındığı toplantıda Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde devam eden terör operasyonları detaylı olarak masaya yatırıldı. Şırnak'ın Cizre, Silopi, Diyarbakır'ın Sur ilçelerinde aralıksız yürütülen operasyonlarda gelinen nokta değerlendirildi.

        Paralel devlet yapılanması ile mücadeleye ilişkin çalışmaların görüşüldüğü toplantında ayrıca Bakanlar Kurulu toplantısında görüşülen Terörle Mücadele Master Planı da ele alındı. Rusya'nın Türkmenlere yönelik hava saldırıları, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin Fırat'ın batısına geçme girişimleri ve bunlara karşı alınacak tedbirler de ele alındı.

        MGK'DAN YAZILI AÇIKLAMA

        MGK toplantısında, Irak'ta yaşanan son gelişmeler ile Rusya'nın Suriye'deki rejimle birlikte yürüttüğü faaliyetlerin de değerlendirildiği bildirildi.

        Yapılan açıklamada "Milletin temel değerlerini ve birlikte yaşama arzusunu hedef alarak, eğitim yuvalarını, sağlık kuruluşlarını, camileri tahrip edip kullanılamaz hale getiren, baskı ve şiddet ile vatandaşlarımızı göçe zorlayan, bebekleri bile öldüren bölücü terör örgütüyle mücadelenin aynı azim ve kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır" denildi.

        Açıklamada "Suriye'nin geleceğinin inşaa sürecinde ne mevcut rejim, ne DAEŞ ne de PYD/YPG başta olmak üzere terör örgütleri yer almamalıdır.

        Terörden zarar gören vatandaşların maduriyetlerinin giderilmesine yönelik tedbirler alınacak.

        Kimden ve nereden kaynaklanırsa kaynaklansın, terörün her türü bertaraf edilecek" ifadeleri yer aldı.

        MGK'YA KATILAN İSİMLER

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısına katılan isimler şöyle:

        "Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Lütfi Elvan, Mehmet Şimşek, Tuğrul Türkeş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Ekan Ala, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, MGK Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan."

        BAKAN YILDIRIM'DAN 'SİBER GÜVENLİK' SUNUMU

        Toplantının ilerleyen bölümünde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın siber güvenlik konusunda sunum yaptığı öğrenildi. Bakan Yıldırım, birkaç yüz kişilik internet kullanıcısı ve internet ağının yeterli olduğu siber saldırılar konusunda Türkiye'nin sanal savunma sisteminin güçlendirilmesinin önemini anlattı. Küçük maliyetlerle klasik bir savaşın yarattığı yıkımı çok kısa sürelerde meydana getirebilme özelliği taşıyan siber saldılar konusunda çözüm önerilerini sunan Yıldırım'ın, siber tehditler de göz önüne bulundurularak gerekli altyapının sağlanmasını kurula aktardı.

        İHA/AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ