Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP'de ilk MYK toplantısı yapıldı

        CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "CHP, Türkiye'de toplumsal barışı inşa edecek bir üçüncü yol öneriyor. Bu üçüncü yol da toplumsal barışı siyasi zeminde inşa etme gerekliliğini anımsatıyor" dedi.

        Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Sayek Böke, yeni MYK'da parti sözcülüğü görevinin kendisine verildiğini anımsatırken, özgürce konuşulabilen toplantılar düzenleyeceklerini aktardı.

        CHP kurultayının sonuç bildirgesine atıfta bulunan ve bu bildirgede, "Özgürlükçü demokrasi devrimini, diğer üç büyük devrimin altına imza atan CHP'nin gerçekleştireceğinin" yer aldığını belirten Böke, "Yaptığımız ilk MYK toplantısı da bu iradenin nasıl bir çalışma takvimine döküleceği ve Türkiye'yi hak ettiği özgürlükçü demokrasiye nasıl hep birlikte taşıyacağımıza dair atılacak adımları konuştuğumuz bir toplantı oldu" diye konuştu.

        ATATÜRK PORTRESİNİN İNDİRİLDİĞİ İDDİALARI

        CHP'li bir milletvekilinin odasından Atatürk portresini indirdiği iddialarına ilişkin başlatılan soruşturmaya ilişkin soru üzerine Böke, CHP'nin, Atatürk ilkelerine bağlı bir parti olduğunu söyledi. Böke, "CHP kendi içerisinde bu ilkelerle örtüşmediği iddia edilen her türlü sorunu, kendi partisi içinde değerlendirir ve yetkili organlarında karara bağlar. Ortaya çıkmış olan dedikodularla ilgili kendimiz bir soruşturma komisyonu kurduk, bu komisyonun değerlendirmeleri yetkili organlara iletilecektir ve mutlaka gereken karar bu organlardan çıkacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ