Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Türkiye, Almanya'dan sonra şimdi de o ülkeyle anlaştı!

        Volkan YANARDAĞ / GAZETE HABERTÜRK

        Geçen hafta Dünya Ekonomik Forumu toplantısı için Davos’ta olan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun burada Hollanda Başbakanı Mart Rutte ile görüşmesinde, iki ülke arasında “ortak kabine” olarak tanımlanabilecek istişare toplantılarının başlatılması kararı alındı.

        Davutoğlu’nun 10 Şubat’ta gideceği, AB Dönem Başkanı olan Hollanda’da yapacağı görüşmelerde, hükümetler arası istişare toplantılarının başlatılmasının kararı alınacak. İstişare toplantısında konsolosluk, ekonomiticaret, güvenlik, Türkiye’nin AB üyelik süreci, göç krizi, terörizmle mücadele alanlarında mevcut işbirliğinin daha ileri noktalara taşınması görüşülecek.

        Toplantıda, Suriye ve Irak’ta yaşanan siyasi istikrarsızlıklar, yaşanan terör eylemleri, bunun Türkiye’ye yansımaları da masaya yatırılacak. 2012’de talep üzerine NATO, Türkiye’ye Patriot bataryası konuşlandırma kararı almış, Hollanda da Adana’ya Patriot bataryası göndermişti. 2015’te Hollanda birliğinin yerini İspanyollar almıştı.

        Davutoğlu’nun Hollanda ziyaretinde askeri işbirliğinin de ele alınacağı kaydedildi. Başbakan Davutoğlu’nun, ziyareti sırasında bu ülkede yaşayan Türk kökenli işadamları ve sivil toplum temsilcileriyle de bir araya gelmesi planlanıyor. Davutoğlu, geçen hafta Avrupa turu kapsamında Almanya’ya gitmiş, burada iki ülke arasında ilk kez hükümetler arası istişare toplantısı gerçekleştirilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ