Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Emniyet, soruşturmacı polislere sahip çıktı

        Emniyetin merkez ve taşra teşkilatlarında adli ve idari soruşturma yürüten personel hakkında haksız ve mesnetsiz iddialarda bulunan kişilerle ilgili suç duyurusunda bulunulması istendi.

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, özellikle son dönemde yürütülen adli ve idari soruşturmalarda, soruşturmayı yürüten emniyet personeli hakkında "iftira" ve "mesnetsiz iddialar" sonucu açılan dava sayısındaki artış, Emniyet teşkilatını harekete geçirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü, açılan davalar nedeniyle soruşturma birimlerinde çalışan emniyet personelinin haklarının korunması ve moral motivasyonunun olumsuz etkilenmemesi amacıyla konuya ilişkin bir genelge yayımladı.

        Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz imzasıyla yayımlanan ve emniyetin merkez ile taşra teşkilatlarına gönderilen genelgede, son dönemde yapılan adli ve idari soruşturmalarda görev alan personel hakkında, yersiz ve mesnetsiz iddialarla Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurularında bulunulduğunun, maddi ve manevi tazminat davaları açıldığının müşahede edildiği kaydedildi.

        Söz konusu iddia ve davaların birçoğunun, soruşturma yapan personelin yıpratılmasını ve yürütülen hizmetin aksamasını hedeflediği belirtilen genelgede, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun, Danıştay 2. Dairesinin kararı ile konuyla ilgili Başbakanlık genelgeleri hatırlatıldı.

        Genelgede, ilgili kanun hükümleri ve yargı kararları doğrultusunda, adli veya idari soruşturma yürüten personel hakkında haksız ve mesnetsiz iddialarla Cumhuriyet Başsavcılıklarına yapılan suç duyurularının soruşturma veya yargılama sonucunda sübuta ermediğinin anlaşılması durumunda, görev yapan personelin haksız isnat ve iftiralara karşı korunması amacıyla, cumhuriyet savcılıkları nezdinde suç duyurusunda bulunulmasını sağlamak amacıyla merkezde Hukuk Müşavirliğinin, illerde ise Valiliklerin bilgilendirilmesi istendi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ