Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cinsel ürünleri vatandaşa tehditle sattılar

        Elif Nurgül ÇÜLÜK/ GAZETE

        Habertürk Ankara’da 10 milyon vatandaşın kimlik bilgileri ile telefon numaralarını ele geçirerek, cinsel gücü artırdığını iddia ettikleri hapları sahte call center aracılığıyla satan şebeke yakalandı. Şebekenin, ürünü almaktan vazgeçen vatandaşları “Cinsel ürün siparişi verdiğinizi ifşa ederiz” şeklinde tehdit ettikleri belirlendi.

        Habertürk'ün "Çall center" başlığıyla duyurduğu ve İstanbul’da sahte çağrı merkezi kurup 50 bin kişiye ait kimlik bilgileriyle 10 milyon TL’lik vurgun yapan çetenin yakalanmasının ardından, benzer bir call center (çağrı merkezi) çetesi de Ankara’da çökertildi.

        Başkent polisi, 10 milyon vatandaşın kimlik bilgileri ile telefon numaralarını ele geçiren ve cinsel gücü artırdığını iddia ettikleri haplarla bitkisel ürünleri Sincan’da kurdukları sahte call center aracılığıyla satarak vatandaşları dolandı- ran şebekeyi yakaladı.

        "PARAYI ÖDEMEZSENİZ İSMİNİZİ İFŞA EDERİZ"

        Şebekenin, önce ürünü sipariş edip sonra almaktan vazgeçen vatandaşları da “Parasını ödemezseniz, cinsel ürün siparişi verdiğinizi ifşa ederiz, dava açarız, rencide olursunuz” şeklinde tehdit ettikleri belirlendi.

        Dolandırıcıların, sanki avukatlık bürosundan gönderilmiş gibi “Sayın müşteri. Müvekkilim firmadan ürün siparişinde bulunmuşsunuz, ürünü almamış görünmektesiniz. Ücretini PTT ile ödeyiniz. Ödemediğiniz takdirde hem ürün hem dava masraflarını ödemek zorunda kalacaksınız” ya da “Sayın alıcı, isminin ‘cinsel ürün sipariş eden’ diye deşifre olmaması için ödemenizi yapmanız gerekmektedir” şeklinde mesajlar da göndererek, kurbanlarına şantajı sürdürdükleri ortaya çıktı. Çetenin, ürün almaktan vazgeçen 140 bin kişi hakkında dava açtığı öğrenildi.

        ŞEBEKE KADIN AĞIRLIKLI

        Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün Ekonomik Suçlar Büro Amirliği, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü görevlileriyle ortak yürüttüğü operasyonda polis, çete üyesi olduğu iddia edilen 6’sı kadın 8 kişiyi yakaladı.

        Zanlıların çalıştığı sahte çağrı merkezine yapılan baskında, vatandaşların kişisel bilgilerinin tutulduğu 9 dizüstü bilgisayar, 2 bilgisayar kasası, 1 harddisk, 11 bin 500 adet cinsel içerikli kapsül, bitkisel ve kimyasal içerikli kremler, çok sayıda müşteri kargo gönderileri belgesi, müşterileri ikna etmek için yazılmış metinler bulundu.

        Zanlılar ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Şebekenin başı olduğu iddia edilen 2 kişi ise aranıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ