Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik "Cehennemi yaşadık" diyen papaz Sur'u terk etti

        Ahmet YUKUŞ / DİYARBAKIR

        Diyarbakır Sur'da çatışma ortasında kalan Meryem Ana Süryani Kilise Papazı Yusuf Akbulut, eşi ve çocuğuyla birlikte kiliseyi terk etti.

        Sokağa çıkma yasağının genişletildiği Sur'un Alipaşa Mahallesi'nde bulunan Meryem Ana Süryani Kilisesi çevresinde de barikatlar kuruldu. İlçedeki çatışmalar nedeniyle Kilise papazı Yusuf Akbulut, eşi Şmeni ve 7 çocuğu ile birlikte göç etmek zorunda kaldı. 155 Polis imdat hattını arayan Akbulut, mahsur kaldıklarını bildirdi. Akbulut, daha sonra eline beyaz bayrak alarak ailesiyle bölgeden ayrıldı.

        Meryam Ana Kilise Papazı Yusuf Akbulut yaşadıklarını Habertürk'e şöyle anlattı: "Evimiz tarihi kilise avlusu içinde bulunuyor. Barikatlar kurulması üzerine Müslüman komşularımız evlerini terk etti. Biz çıkmayı düşünmüyorduk. Ancak sabaha kadar patlama ve silah sesleri altında kaldık. Elektrikler kesildi, adeta cehennemi yaşadık. Çok korktuk, sabaha kadar dua ettik. Olayların şiddetlenmesi üzerine 155'i arayarak polisten yardım istedim. Polisler ‘çatışma var o bölgeye giremeyiz 'dediler. Bunun üzerine kilisenin kapısına kilit vurarak, elime beyaz bayrak alarak 1993 yılından buyana yaşadığımız evden çıktık. Saldırıda kilisenin zarar görüp görmediğini bilmiyorum. Ancak çok mağdur bir durumdayız. Gidecek yerimiz olmadığı için otele yerleştik. Binlerce insan perişan oldu, kalıcı bir barışın gelmesini istiyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ