Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik DHKP-C’nin 'Sukiast' iddianamesi tamamlandı

        Fevzi ÇAKIR/ANKARA

        Ankara’da tren garı önünde gerçekleştirilen tarihin en kanlı terör saldırısından 3 gün önce yapılan DHKP-C operasyonuyla 6 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan 4’ü tutuklanmıştı. Orhan N., Utku A., Osman Ö., Selahattin K. cezaevine gönderilirken, Ceren O. ile Tuncel A. tutuksuz yargılanmak üzere, Selahattin K. ise 1 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı. Ankara Adliyesi’nde eylem planlarken suçüstü yakalanan terör örgütü DHKP-C’li 6 kişi hakkında dava açıldı.

        Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede, zanlılara “silahlı terör örgütüne üye olmak, Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” suçlamaları yöneltildi.

        İddianamede şüphelilerin 3 ay boyunca polis tarafından teknik ve fiziki olarak izlendiği belirtilen iddianamede, Utku A.’nın, İstanbul Barosu’na kayıtlı Avukat Mustafa A. adına sahte kimlik kartı düzenlediği ifade edildi. İddianamede, Utku A.’nın örgüt eylem talimatı ilettikten sonra Ankara’ya geldiği, Ankara’da olmasına rağmen ailesi ile irtibat kurmayarak hücre evine yerleştiği kaydedildi.

        İNTERNET ÜZERİNDEN İLETİŞİM VE EĞİTİM

        Utku A.’nın hiçbir iletişim cihazı kullanmadığına işaret edilen iddianamede, şüphelinin kısa aralıklarla dışarı çıkarak eylem yapabileceği polis noktaları ve adliye binasına yönelik keşif çalışması yaptığı belirtildi.

        Aynı kişinin Mamak ve Çankaya’da bulunan hücre evi yakınlarındaki internet kafeye gittiği, çeşitli marka ve çaptaki ateşli silahlara ait bilgi aldığı ve belgesel izlediği, atış teknikleri eğitimi, FBI ile ilgili belgesel video görüntüleri, çapraz koşu-hızlı koşmanın püf noktaları ve “Daha hızlı koşmak için ne yapmalıyız?” gibi videoları indirdiği tespit edildi. Şüphelinin, internette Mamak Demirlibahçe Polis Merkez Amirliği’nin çevresindeki cadde ve sokak haritasında gezinti yaptığı belirlendi.

        DHKP/C’NIN BÖLGE SORUMLUSU YAKALANDI

        İstanbul’da terör örgütü DHKP/ C’nin bölge sorumlusu gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DHKP/C’nin bazı eylemlerde kullandığı silah ve malzemeleri Kâğıthane Nurtepe Mahallesi’ndeki bir hücre evinde sakladığını belirledi. Bu eve geçen hafta düzenlenen operasyonda; 2 pompalı tüfek, 2 tabanca, çok sayıda mermi, örgütsel dokümanlar ve dijital malzemeler ele geçirildi.

        Şifrelendiği belirlenen bazı dokümanlar, uzman ekiplerce çözümlendi. Bunun sonucunda, 1 yıldır arandığı ve DHKP/C’nin Gazi Mahallesi bölge sorumlularından olduğu belirtilen B.Ö.’nün sahte kimlik kullanarak girdiği bir işyerinde çalıştığı tespit edildi. Dün akşam saatlerinde işyerine baskın düzenleyen polis, B.Ö.’yü gözaltına aldı.

        PKK’NIN METİNA SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

        Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’taki PKK hedeflerine yönelik olarak 21 Aralık’ta düzenlediği hava harekâtında, terör örgütünün Metina Ana Karargâh Sorumlusu “Hakkı Amed” kod adlı Vedat Yoldaş ile birlikte yaklaşık 20 teröristin öldüğü belirlendi. Söz konusu bilgi; Kuzey Irak’taki barınma alanlarından kaçarak 25 Ocak’ta teslim olan 6 terö- ristin güvenlik güçlerine verdiği ifadelerle ortaya çıktı. Cizre’de 2 terörist daha etkisiz hale getirildi ve toplam sayı 467’ye ulaştı.

        Sur’da 4 teröristin etkisiz hale getirilmesiyle sayı 138’e yükseldi. Mardin’in Derik İlçesi’nde bir terörist yakalandı. Bingöl’deki operasyonda da tespit edilen sığınak ve yeraltı depolarında çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollarla geçmeye çalışan yabancı uyruklu, 22’si çocuk 43 kişi, 27 Ocak’ta Kilis’in Alsancak Hudut Karakolu sorumluluk sahasında yakalandı. (ANKARA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ