Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik TSK açıkladı: 11 terörist etkisiz hale getirildi

        Genelkurmay Başkanlığı, devam eden terör operasyonları kapsamında dün Cizre'de 7, Sur'da 4 olmak üzere 11 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

        Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.Buna göre, dün Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonda 7 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. İlçedeki operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 474 oldu.

        Operasyonda 19 el yapımı patlayıcı imha edildi, 3 kalaşnikof piyade tüfeği, 11 şarjörü ve 475 adet fişeği, 2 tabanca, iki şarjörü ve 864 adet fişeği, 6 av tüfeği ve 223 adet fişeği, 2 el bombası, bir roketatar mühimmatı, iki akü ve bir el telsizi bulundu.

        Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda 4 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 137'ye ulaştı. Söz konusu operasyonda 3 el yapımı patlayıcı imha edildi, 2 piyade tüfeği, 10 şarjörü ve 200 adet fişeği, 3 el bombası, bir roketatar ve altı adet mühimmatı ele geçirildi.

        Siirt'de yapılan arazi araması sırasında tespit edilen bir sığınakta 2 el bombası, 30 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler bulundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ