Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik AK Parti'den Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

        AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

        Kahtalı, yazılı açıklamasında, Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı'na her fırsatta hakaret etmeyi kendine görev edindiğini belirtti.

        Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 1 Kasım başta olmak üzere girdiği tüm seçimleri kaybettiğini vurgulayan Kahtalı, buna rağmen parti kongresine rakipsiz giren Genel Başkanın, "Parti içi muhalefet hiziplerini" bir arada tutmak için CHP Genel Kurulu'nda, partisinin grup toplantısında ve şahsına ait sosyal medya hesabında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı çirkin tavrını devam ettirdiğini aktardı.

        Kahtalı, "Kılıçdaroğlu, Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik yakışıksız, edebe ve hukuka aykırı ifadelere sürekli başvurmaktadır.

        Siyasi nezaket ve ahlaktan yoksun bu tavrın tarafımızca kabul edilemez olması ve tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de cumhurbaşkanına hakaret suç teşkil etmekle birlikte suça konu edilen 'diktatör bozuntusu' kelimesi başta olmak üzere Cumhurbaşkanı'mızı tahfif ya da hakaret teşkil eden açıklamalarını kendilerine iade ediyor, eğer bir diktatör bozuntusu arıyorlarsa kendi tarihlerine bakmalarını öneriyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

        Kılıçdaroğlu hakkında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduğunu belirten Kahtalı, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan gerekli tahkikatın yapılarak kamu davası açılması için suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti.

        ERZURUM İL TEŞKİLATINDAN KILIÇDAROĞLU'NA SUÇ DUYURUSU

        AK Parti Erzurum il teşkilatı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaretlerden dolayı suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, adliye önünde gazetecilere açıklamada bulundu.

        SAKARYAİL BAŞKANLIĞINDAN KILIÇDAROĞLU'NA SUÇ DUYURUSU

        AK Parti Sakarya İl Başkanlığı yöneticileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

        AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç ile partililer, Sakarya adliyesine gelerek imzaladıkları suç duyurusu dilekçesini savcılığa teslim etti.Kılıç, işlemlerin ardından yaptığı basın açıklamasında, Kılıçdaroğlu'nun, CHP'nin Olağan Kurultayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında kabul edilemeyecek hakaretlerde bulunduğunu belirterek, bu sözleri protesto ettiklerini dile getirdi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'de ilk defa halk oylamasıyla seçildiğini anımsatan Kılıç, "Kılıçdaroğlu, yapmış olduğu konuşmada hiçbir ahlaka sığmayan, hiçbir şartlarda siyasetin kabul etmeyeceği etik anlayışa sığmayan konuşması nedeniyle biz Kurucu Genel Başkanımız olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın hakkını savunma adına adliyeye suç duyurusunda bulunmaya geldik"

        AK Parti'nin her zaman ahlaki kurallara riayet eden bir siyasi parti olduğunu ifade eden Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Bizim hizmet etmek dışında başka amacımız söz konusu değildir. Bugün biliyoruz ki dünyada nerede kendi ülkesinde rahat edemeyen, savaştan kaçan varsa hepsi bu memlekette istihdam edilmekte ve hepsine bu memlekette bakılmaktadır. Biz ecdad olarak ensar bir toplumuz. Gelen muhacirlere bakmak zorundayız. Bu kadar gönlü geniş bir cumhurbaşkanı, halkı için kendini feda etmiş bir cumhurbaşkanı, Türkiye'de seçimle gelen tek cumhurbaşkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a böyle hakaretvari, ahlaksızca bir üslup takınan Kılıçdaroğlu'nu protesto etmek ve onu Türk yargısının yüce hakim ve yargıçlarına şikayette bulunmak üzere buraya geldik. Biz bu suç duyurusundan sonra da sonuna kadar bu davayı takip edeceğiz."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ