Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Sur'da terör örgütüne büyük darbe

        Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, 2 gün önce sokağa çıkma yasağı kapsamına dahil edilen Melik Ahmet, Gazi ve Turistik caddeleri arkasında kalan bölgede terör örgütü mensuplarının çukur ve barikat oluşturdukları, bu barikatları tuzakladıkları, bölgede yaşayan vatandaşları zorla evlerinden çıkarıp, evlerin duvarlarını kırarak geçit yaptıkları şeklinde bilgiler edinilmesi üzerine, bu bölgeye operasyon düzenlendi.

        Operasyon sonucu, terör örgütü mensuplarınca kazılmış 27 çukur kapatıldı, bunlardan el yapımı bombayla tuzaklanan 7 çukurda kontrollü olarak patlatma yapıldı.

        Güvenliği sağlanan bölgedeki Sülüklü, Dörtler ve Taşkıran Sokaklarda terör örgütü üyelerince kullanıldığı belirlenen evlerde yürütülen arama tarama sonucu, 1 zagros marka zırh delici, 3 biksi, 45 kalaşnikof marka silah ve bunlara ait 215 şarjör, 2 kanas marka silah ve buna ait 4 şarjör ve 5 de M16 marka uzun namlulu ile 2 adet M4 marka otomatik silah ve bunlara ait 3 şarjör ele geçirildi.

        Ele geçirilenler arasında, 1 tek kırma tüfek, 9 roket atar silahı, 1 RPG7 roketatar, 129 anti tank roketatar mühimmatı, 141 anti personel roketatar mühimmatı, 235 roketatar sevk motoru, 126 el bombası, 16 metal profile hazırlanmış el yapımı patlayıcı (EYP), 26 pim bloku olmayan el bombası gövdesi ve 44 el bombası fünye grubu da yer aldı.

        Öte yandan uzun namlulu silaha ait 4470, av tüfeğine ait 8 ve çok sayıda uzun namlulu silaha ait fişek ile plastik bidonlara hazırlanmış 13 el yapımı patlayıcı (EYP), bomba yapımında kullanılan; 250 kilogram toz madde, 2 çuval kimyasal madde, 67 boş metal profil, 195 kilogram hidrojen peroksit, 3 ton amonyum nitrat, akü, elektrik kablosu, bidon, pil ve silikon ile patlayıcıların kimyasallarını karıştırmak için kullanılan 2 kahve makinesigibi çok sayıda malzeme de aramalarda ele geçirildi.

        Operasyonda 3 telsiz, 21 kütüklük, 1 kutu torpil, 2 branda, çok sayıda sağlık malzemesi ile çok sayıda gaz maskesi, battaniye, giysi, sıvı yağ, konserve yiyecek ve benzeri yaşam malzemelerine de el konulduğu bildirildi.

        SERGİLENECEK MÜHİMMATLAR SPOR SALONUNA SIĞABİLDİ

        Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, bölücü terör örgütü PKK'ya vurulan büyük darbeyle ele geçirilen mühimmatları basına gösterebilmek için emniyet sınırlarında bulunan spor salonunu kullandı.

        "Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü olarak halkımızın huzur ve güvenliğinin temini için terör örgütü mensuplarına yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürecektir" ifadelerine yer verilen açıklamada, bölgedeki arama tarama faaliyetlerinin de sürdürüleceği kaydedildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ