Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şırnak Valiliği'nden ambulans açıklaması

        Şırnak Valiliği, Cizre ilçesinde yaralılar olduğu iddia edilen bodrum katının yakınına kadar 10 ambulans ve 2 hasta nakil aracı gönderdiklerini, ancak saatlerce beklenmesine rağmen kimsenin gelmediğini açıkladı. Yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "İlimiz Cizre ilçesinde vatandaşlarımıza yönelik sağlık hizmetleri 112 Acil Servis ve diğer sağlık birimlerince özenle ve aralıksız yürütülmektedir. Bölgede terör örgütü ile mücadele esnasında bölücü terör örgütünün yaptığı patlayıcı tuzaklı barikatlar, hendekler ile ambulanslarımız ve sağlık görevlilerimize yönelik silahlı saldırılar, sağlık hizmetlerinde personel ve ekipmanımıza büyük zorluklar yaşatmasına rağmen, sağlık ekiplerimiz büyük bir gayretle görevlerini yerine getirmektedirler. Bu bağlamda; güvenlik kuvvetlerimizin terörle mücadeleye yoğun bir şekilde devam etmesine rağmen, bölgede bir evin bodrumunda bulunduğu iddia edilen yaralılarla ilgili olarak, yaralıların yanından aradığını iddia eden ve ambulansların gelmesi halinde bulundukları bodrumdan çıkarak ambulanslara geleceklerini ifade eden kişinin talebi üzerine, bahse konu yerin yakınına kadar 10 ambulansın yanı sıra Cizre ve Şırnak Belediyelerine ait 2 hasta nakil aracı gönderilmiş, gelmeleri halinde kendilerinin sağlıklı bir şekilde hastaneye intikal ettirilecekleri söylenmiş ancak önceki günlerde olduğu gibi saatlerce beklenmesine rağmen gelmemişlerdir. Konu ile ilgili her türlü çalışma yapılmış ancak iddia edilen yaralılardan olumlu bir cevap alınamamıştır."

        EMNİYET MÜDÜRÜ LEKESİZ CİZRE'DE

        Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz, devlet ve milletin, her zaman güvenlik güçlerinin yanında olduğunu söyledi. Lekesiz, terör örgütü PKK'ya yönelik "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci" operasyonunun sürdüğü Şırnak'ın Cizre ilçesini ziyaret etti. Vali Ali İhsan Su ve İl Emniyet Müdürü Celal Sel ile Cizre Kaymakamlığını ziyaret eden Lekesiz, Kaymakam Ahmet Adanur'dan operasyona ilişkin bilgi aldı. Daha sonra özel harekat polislerine hitap eden Lekesiz, devletin ve milletin her zaman güvenlik güçlerinin yanında olduğunu belirtti. Lekesiz, operasyonun yürütüldüğü Cizre Emniyet Müdürlüğünde de incelemelerde bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ