Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Telefon dolandırıcılarının yenii hedefi yaşlı kadınlar

        Neşet DİŞKAYA/İZMİR

        Emniyetin tüm uyarılarına rağmen durdurulamayan telefon dolandırıcılarının son kurbanı İzmirli 63 yaşındaki E.H. isimli kadın oldu. Olay, İzmir’in Alsancak semtinde meydana geldi.

        İddiaya göre, E.H.’yi arayan dolandırıcılar kendilerini savcı ve polis olarak tanıttı ve aynı yalanı söyledi: “Hesaplarınızdan terör örgütüne para aktarılmış. Evde ve bankalardaki tüm paraları gelecek arkadaşımıza verin.

        ” Yalana inanan E.H., ilk gün evine gelen kişiye 397 bin dolar verdi. Poşet içindeki dolarlarla ortadan kaybolan zanlılar, ertesi gün E.H.’yi tekrar aradı ve 2 bin lira aldı.

        OĞLUNA ANLATINCA...

        E.H., kalan paranın bankada bulunduğunu söyledi. Bunu duyan sahtekârlar yaşlı kadının peşini bırakmadı. 3’üncü gün 27 bin Euro, 4’üncü gün ise 11 bin doları dolandırıcıya veren E.H., sonunda durumu oğluna anlattı.

        Annesinin anlattıkları üzerine şoke olan adam hemen polise koştu. Çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alan ekipler, kimliğini belirledikleri Ö.B.’yi yakaladı, ancak paraya ulaşılamadı.

        Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Ö.B.’nin Balçova’da da 64 yaşındaki L.Y. isimli kadını aynı yöntemle dolandırarak 7 bin 500 Euro’sunu aldığını belirledi. Dolandırılan iki kadının da teşhis ettiği zanlı tutuklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ