Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çifte cinayette 'Ergenekon' izi!

        Mustafa ŞEKEROĞLU / GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul’da bir otomobil içerisinde öldürülüp, cesetleri yol ortasına atılan kuzenler Hakan Akmut ve Emre Tanrıverdi’nin, halen devam eden “Ergenekon’da Kumpas Soruşturması” dosyasında ‘tanık’ sıfatıyla yer aldıkları öne sürüldü. Eyüp Silahtarağa Mahallesi’nde 7 Şubat akşamı yaşanan olayda, Karadeniz Caddesi’nde duran bir otomobilden önce silah sesi geldi, ardından bir kişinin cesedi otomobilden atıldı. Kaçan otomobilden, 50 metre ileride ikinci bir kişi daha yol ortasına atıldı. Başlarından vurularak öldürülen ikilinin, teyze çocukları Emre Tanrıverdi ve Hakan Akmut olduğu belirlendi. Polis, olaydan kısa süre sonra katil zanlısı 27 yaşındaki Ersin B.’yi yakaladı.

        ARKADAŞ ÇIKTILAR

        Soruşturma çok yönlü sürerken polis, Akmut ve Tanrıverdi’nin tüm bağlantılarını mercek altına aldı. Akmut ve Tanrıverdi, Cumhuriyet Gazetesi’ne 2008 yılında molotof kokteyli atılmasıyla ilgili Ergenekon Davası’nda yargılanan ve 1 yıl önce silahlı saldırıyla öldürülen Fatih Derdiyok’un yakın arkadaşları çıktı.

        Aynı dosyada Derdiyok’un ‘mağdur-tanık’ sıfatıyla bilgisine başvurulmak istendiği, ancak öldürülmesi nedeniyle bu ifadenin alınamadığı öğrenildi. Akmut, Derdiyok’un tüm bağlantılarını ve neler yaptığını biliyordu. Ayrıca Emre Tanrıverdi de Derdiyok ile yakın arkadaştı. Bu nedenle müfettişler, dosyaya bu kez ikilinin isimlerini tanık olarak ekledi. Ancak ikili de ifadeleri alınamadan silahlı saldırıya kurban gitti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ