Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Karabük'te öğrenciler terörle mücadele eden güvenlik güçleri için mektuplar yazarak, ailelerine yöresel yiyecekler hazırlattı

        Karabük'ün Yenice ilçesindeki Anadolu Lisesi öğrencileri, Güneydoğu'da terörle mücadele eden güvenlik güçleri için mektuplar yazarak, ailelerine yöresel yiyecekler hazırlattı.

        Öğrenciler, mektuplarının ve yiyeceklerin bulunduğu kolileri güvenlik güçlerine ulaştırması için, daha önce okullarından mezun olan ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde görev yapan uzman çavuşa gönderdi.

        Okul müdürü Fatih Parlatır öncülüğünde harekete geçen öğrenciler, hazırladıkları 20 koliyi, içine yazdıkları mektupları da koyarak, Sur ilçesinde görev yapan askerlere ulaştırılması için kargo şirketine teslim etti.

        Parlatır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askerlere manevi destek sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Geçmişte okullarında eğitim gören bir öğrencilerinin şu anda Sur'da görev yaptığını belirten Parlatır, "Öğrencilerimiz, ailelerine askerler için yöresel yiyecekler hazırlattı. Bunları koliledik.

        Kolilerin içine öğrencilerimizin asker ağabeylerine moral vermek için yazdıkları mektupları da koyduk. Okulumuzdan mezun olan Uzman Çavuş ile irtibat kurduk. Kolileri kargoyla kendisine gönderdik. O da yiyecek ve mektupları diğer askerlere verecek" diye konuştu.

        "Allah, güvenlik güçlerimizin yar ve yardımcısı olsun" Öğrencilerden Fatih Eren de Yenice Anadolu Lisesi öğrencileri olarak Güneydoğu'daki güvenlik güçlerinin yanında olduklarını, onları unutmadıklarını göstermek amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi. Eren, "Öğrenci arkadaşlarımız evlerinde ailelerine poğaça, börek, kurabiye yaptırdı.

        Kimi arkadaşımız da güzel notlar, mektuplar yazarak manevi destek olmaya çalıştı. Allah, güvenlik güçlerimizin yar ve yardımcısı olsun" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ