Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Didim'de kamyondan mülteci kaçakclığı son anda önlendi

        Aydın'ın Didim ilçesinde emniyet güçleri yaptığı denetimde yasa dışı yollardan yurt dışına kaçma girişiminde olan 53 göçmeni iki kamyonun içerisine saklanmış şekilde buldu. Göçmenleri yardım eden 1'i Suriyeli 5 kişi gözaltına alındı. 5 şüpheliden 1'iSuriyeli 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre; Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 17 Şubat Çarşamba gecesi Efeler Mahallesi İmbat koyu bölgesinde yaptığı denetimlerde şüpheli iki kamyonu durdurdu.

        Kamyonlarda yapılan aramada bir kamyonun kasasında branda altına saklanmış halde aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu Suriye uyruklu 53 göçmen yakalanırken, diğer kamyonda ise zotyak bot bulundu.

        Olayla ilgili olarak kamyon şoförleri R.Ş (44) ve S.B (45) ile M.Y (40), B.D (38) ve Suriye uyruklu M.S (34) göz altına alındı. Gözaltına alınan 5 şüpheli emniyetteki ifadesinin ardından Adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerden Şoförler R.Ş, S.B ve Suriye uyruklu M.S tutuklanarak Söke cezaevine gönderilirken, M.Y ile B.D serbest bırakıldı. Yakalanan göçmenlerin ise işlemlerinin yapılmasının ardından serbest bırakıldı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ