Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kocaeli'de akaryakıt çaldığı belirlenen 5 kişi gözaltına alındı

        Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 250 bin TL'ye satın aldıkları binanın zemininde kazdıkları tünelle petrol boru hattından kaçak akaryakıt çaldığı belirlenen 5 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Körfez Güney Mahallesi'nde bulunan bir akaryakıt firması, dolum tesislerindeki depolarından mazot eksildiğini fark ederek durumu polis ekiplerine haber verdiler. Gelen ihbar üzerine inceleme başlatan Kocaeli Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Güney Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi Bağcılar Sokak üzerinde bulunan metruk binanın zemininde açılan tünelle, akaryakıt firmasının dolum tesislerine giden boru ulaşıldığını ve boruya takılan bir kelepçe ile akaryakıt hırsızlığının yapıldığını belirledi.

        Ekipler daha sonra bina dışında hazırlık yaparak binaya gelecek olan şahısları beklemeye başladılar. 17 Şubat günü binaya gelen şahıslara yönelik polis ekiplerince yapılan operasyon sonucunda akaryakıt hırsızlığını gerçekleştirdiği belirlenen ve kardeş oldukları öğrenilen A.E., S.E., İ.E. ve kuzenleri H.G. ile S.G.'yi mazot çalmaya çalıştıkları esnada gözaltına aldılar.

        Operasyonun ardından araştırmayı derinleştiren ekipler gözaltına alınan şahıslara ait bir kamyon ve kamyon dorsesinde 118 bin TL değerinde 60 metreküp mazot ele geçirdiler. Polis ekipleri ayrıca şahıslarının üst aramalarında ise mazot satışından elde edildiği düşünülen 85 bin TL'de el koydular. Polis tarafından gözaltına alınan 5 kişi İzmit Asayiş Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Körfez Adliyesi'ne sevk edildi.

        Öte yandan akaryakıt çalarken yakalanan 5 kişinin, zemininde tünel kazdıklarını binayı 250 bin TL'ye satın aldıkları ve kazdıkları 100 metre uzunluğundaki tünel sayesinde ulaştıkları akaryakıt borusundan hırsızlığı gerçekleştirdikleri belirlendi. Hırsızlık şüphelilerinin kazdıkları tünel vasıtasıyla ne kadar akaryakıt çaldıklarının belirlenmesi için ise inceleme başlatıldı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ