Zonguldak'ın Kozlu İlçesi Saka Köyü'nde bahçe temizliği için ateş yakan Havva Çevik, 'ormana 4 kilometre mesafede ateş yakmak' suçundan tutuksuz yargılandığı davada 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Mahkeme hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Havva Çevik, 4 Nisan 2014 tarihinde evinin bahçesinde soğan ekmek için temizlik yaptı ve topladığı çalıları ateşe verdi. Bir anda büyüyen alevler bahçede otları tutuşturdu.
Gelen itfaiye ekipleri, yangını ormana sıçramadan söndürdü. Havva Çevik hakkında, 'ormana 4 kilometre mesafede ateş yakmak' suçundan dava açıldı.
Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Havva Çevik, karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Çevik, "Bahçeye soğan ekecektim. Bahçedeki çalılıkları ortada biriktirdim. Temizlensin diye yaktım. Böyle olacağını bilsem yapmazdım. Soğan dikmek için yakmıştım" dedi. Mahkeme heyeti, Havva Çevik'e 10 ay hapis cezası verdi ve hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Havva Çevik, duruşma çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kazayla bahçemi yaktım. Ormana dağılmadı. O yüzden ağır cezada yargılandım. İlk defa mahkemeye çıktım" diye konuştu.
DHA
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.