Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli "İhanet"te uzlaştı

        HABERTURK.COM

        HDP'li Tuğba Hezer'in teröristin taziye çadırına gitmesine tepki gösteren Davutoğlu, "İnsanlığa yapılabilecek en büyük ihanettir" derken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da "Bu ülkeye ihanettir" ifadelerini kullandı. MHP lideri Devlet Bahçeli deHDP'li vekilllerin terörü kınayan metne imza atmamasını eleştirdi ve bildiri yayınlayan aydınlar için "Aydın müsveddelerinin hazırladıkları ihanet bildirilerini de başlarına geçirin" mesajı verdi.

        Grup toplantılarında öne çıkan o mesajlar:

        Başbakan Davutoğlu, taziyeye giden HDP'li milletvekili eleştirirken,"Bu partinin (HDP) yetkili organları, bu konuda milletimize bir açıklama yapmak zorundalar. Bir intihar bombacısının, kan dökmüş, eli kanlı bir katilin taziyesine katılmak, onu saygıyla anmak, insanlığa yapılabilecek en büyük ihanettir" ifadelerini kullandı.

        "Teröristin taziye çadırına gitmek doğru değildir" diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu da"Teröre karşı bütün siyasi partilerin açık, net tutum takınması lazım. Terör konusunda hiçbir siyasi partinin farklı bir görüş beyan etmeye hakkı ve yetkisi yoktur, özellikle parlamento çatısı altındaki bütün siyasi partilerin. Teröristin taziye çadırına gitmek doğru değildir ve bu ülkeye ihanettir. Parlamentoya geleceksin, Türkiye Cumhuriyeti'nden aylık alacaksın, namusun ve şerefin üzerine yemin edeceksin, sonra kalkacaksın teröristi ödüllendirir gibi, terör eylemini özendirir gibi çadırına gideceksin. Kınıyoruz ve kabul etmiyoruz" diye konuştu.

        MHP lideri Bahçeli de "TBMM’de terörü kınamaktan, üç partinin hazırladığı metne imza atmaktan dahi imtina eden PKK şubesi HDP’li sözde milletvekillerinin dokunulmazlıkları başta olmak üzere, her caydırıcı önlemi aşama aşama alın. Ve de zihni, fikri, dili kapkara kesilen aydın müsveddelerinin hazırladıkları ihanet bildirilerini de başlarına geçirin" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ