Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Binali Yıldırım'dan başkanlık sistemi çıkışı: İstikrarın tek adresi

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, gündeme ilişkin soruları yanıtlayıp değerlendirmelerde bulunuyor.

        İstikrarın tek adresinin başkanlık olduğunu belirten Bakan Yıldırım, "Bunun için başkanlık konuşulsun istiyoruz. Önyargılarla konuşulmasın. Vatandaş, başkanlık sisteminin artısını eksisini anlasın. 'Ülke bölünecek', yok böyle bir şey" dedi.

        Yönetim sistemi ile ülkenin sisteminin ayrı şeyler olduğunu belirten Bakan Yıldırım, "Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan bugüne üniter yapıya sahip bir cumhuriyet, yönetim şekli demokrasi, eyalet sistemi yok. Biz diyoruz ki Türkiye'nin rejimi cumhuriyettir, yönetim şekli demokrasi. Bunun içinde başkanlık olabilir, parlamenter sistem olabilir" ifadelerini kullandı.

        "450 BİN MASUM İNSANIN ÖLMESİNE NİYE SEYİRCİ KALDINIZ?"

        Yıldırım, Rusya ile ABD arasında Suriye'de varılan anlaşmaya ilişkin olarak da şunları kaydetti:

        "Maalesef gerek Rusya, gerek ABD bölgede belli ki bazı konularda bir zımni anlaşma içerisine girmişler. Madem anlaşacaktınız 450 bin masum insanın, çocuğun, büyüğün ölmesine niye seyirci kaldınız bugüne kadar? İnsanlık bunu soruyor, dünya bunu soruyor. Üstelik de milyonlarca insan hayatta kalabilmek için yerlerini, yurtlarını terk etti. Bu konuda dünyaya en güzel örneği Türkiye gösteriyor. 3 milyona yakın mülteciyi bağrına bastı."

        "DÜNYADA BİR HAVACILIK BAŞARI HİKAYESİ YAZDIK"

        Bakan Yıldırım, "Havacılıkta 2003'ten beri dünya istatistiklerini altüst eden bir gelişme yaşadık. Türkiye'nin dünya havacılığından aldığı pay yüzde 0,45'ti. Şu anda yüzde 2'ye yaklaştı. Dünyada bir havacılık başarı hikayesi yazdık" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ