Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mesaiye geç kalan doktor "ishaldim" savunması verdi

        Adana'nın Ceyhan Devlet Hastanesi'nde görev yapan beyin uzmanı Op. Dr. Mustafa Emre Saraç, mesaiye geç gelince hastane yönetimi savunmasını istedi. Dr. Saraç, geç kalma nedenini "İshal olduğum için yarım saat kadar tuvaletteydim. Bir dahaki sefere tuvalet ihtiyacım olduğunda tarafınıza bildireceğim" sözleriyle açıklarken, bu savunmasını da Facebook sayfasında paylaştı.

        Ceyhan Devlet hastanesi yönetimi, 19 Şubat'ta Op. Dr. Mustafa Emre Saraç'ın mesaiye geç geldiğini tespit etti. Bunun üzerine Dr. Saraç'a bir yazı gönderen yönetim, konuyla ilgili 7 gün içerisinde bilgi verilmesini istedi. Yazıyı okuyan Dr. Saraç, aynı gün savunmasını verdi. Dr. Saraç, kendini şöyle savundu:

        "Mesaime her zamanki gibi zamanında geldim. Ameliyat hastalarımı ziyaret edip tedavilerini düzenledim. İshal olduğum için yarım saat kadar tuvalet ihtiyacımı giderdim. Bir dahaki sefere tuvalet ihtiyacım olduğunda tarafınıza bildireceğim. Çok özür dilerim."

        YÖNETİM İŞGÜZARLIK YAPIYOR

        Dr. Mustafa Emre Saraç daha sonra hastane yönetiminin kendisine gönderdiği yazı ile verdiği savunma yazısını Facebook sayfasından 'Yorumsuz' notuyla paylaştı.

        Doktorun 'İshaldim' savunması kısa süre sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı. Ayrıca Saraç, savunma yapılan bu yorumlara karşılık ise "İşin garip tarafı hastalar şikayet etmiyor. Yönetim işgüzarlıkla tutuyor o tutanağı" diye yazdı.

        SORUŞTURMA AÇILDI

        Doktorun konuyu sosyal medyaya taşıması üzerine hastane yönetimi tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma nedeniyle hastanenin güvenlik kameraları incelendi ve doktorun 19 Şubat'ta hastaneye 09.26'da giriş yaptığı belirlendi.

        Bu arada Dr. Mustafa Emre Saraç'ın hastanedeki bazı sağlık çalışanlarına hakaret ettiği iddiasıyla da hakkında bir başka soruşturmanın daha devam ettiği belirtildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ