Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Tümgeneral Mehmet Akyürek: Hepinizle gurur duyuyorum, Yolunuz açık olusun

        Balıkesir'de, 362'inci Dönem Yedek Subay ve Kısa Dönem Erbaş ile Erlerin Yemin Töreni'nde, bin 232 asker yemin etti.

        Bakım Okulu, Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanlığında gerçekleşen tören, saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu'nun, yemin eden askerlere mesajı okundu, Çanakkale Savaşları'nda, askerlik yapmış "Kınalı Ali"nin hikayesi, tiyatro olarak sergilendi.

        Daha sonra önünde Türk Bayrağı üstünde ise silahların bulunduğu masaların başına geçen askerler, komutanlarının sözlerini tekrar ederek yemin etti. Yemin sonrası birliğe ilk teslim olan er Doğubeyazıt Akel, yaş kütüğüne plaket çaktı.

        Törende daha önce Balıkesir Bakım Okulu, Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanlığında askerlik görevini yapmış ve şu an aynı yerde oğulları askerlik yapan babalara Balıkesir Bakım Okulu, Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek tarafından "Katılım Belgesi" ile hediyeler verildi.

        Tümgeneral Akyürek, törende yaptığı konuşmada, askerlerin kendilerine emanet edildiğini ve buradaki her ihtiyaçlarından sorumlu olduklarını dile getirdi. Fırsat buldukça ziyaret sırasında asker ve aileleriyle sohbet ettiğini anlatan Akyürek, şunları kaydetti:

        "Askerlerimizi aileleriyle burada bir kaç kez misafir ettik. Ben birkaçıyla beraber yemek yedim, sohbet ettim. Onlara hayat tecrübemizi aktardık. Şunu da söylemek istiyorum; hemen hemen her gün şehitlerimiz var. Bu bizim canımızı çok acıtıyor. Yaklaşık 10 yıl ben de o bölgede görev yaptım. Aynı zamanda ben bir gaziyim. Doğuda bölük komutanlığı yaptığım sırada yaralandım. Askerimi kurtarmaya çalışırken ben de şehit düşüyordum. Hastaneye kaldırıldım ancak nasipmiş yaşadık bugünlere geldik. 'Orada görev yapan bütün kardeşlerime Allah güç kuvvet versin' diyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimize, gazilerimize ve ahirete göç eden gazilerimize rahmet diliyorum. Hepinizle gurur duyuyorum. Yolunuz açık olusun."

        Tören geçişinin ardından, askerler aileleriyle kucaklaştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ