Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul IBB, sorunu vatandaştan önce tespit edip çözecek

        GAZETE HABERTÜRK

        İstanbulBüyükşehir Belediyesi (İBB), acil müdahale gerektiren sorunları vatandaşlardan önce fark ederek ilgili birimlerle irtibata geçip hızlı ve etkin bir şekilde çözüme kavuşturmak amacıyla “Yerinde Çözüm Modeli” uygulamasını başlattı.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün geliştirdiği modelde İstanbul, Anadolu yakasında 3, Avrupa yakasında 7 olmak üzere toplam 10 bölgeye ayrıldı.

        HEDEF 39 İLÇEYE EKİP

        Sürekli sahada aktif olarak donanımlı mobil araçlarla takip ve çözüm sunmak üzere 10 ekiple görev yapan Yerinde Çözüm Modeli’nin nihai hedefinde ise İstanbul’un 39 ilçesine 39 Gözlem Ekibi yerleştirerek çözüm dinamiklerini hızlandırmak, vatandaşın sorunlarının yerinde takibini yaparak hızlı ve etkin çözümler sunulması amaçlanıyor.

        Yerinde Çözüm Modeli’nin merkezleri, 19 lokasyonda bulunan Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesindeki İletişim Noktaları oldu. Her bir bölgede görev yapacak minimum 2 kişiden oluşan gezici gözlem ekipleri oluşturuldu. İBB bünyesinde görev yapan, uzun yıllar saha tecrübesi bulunan ve yerel yönetim süreçlerine hâkim kişilerden oluşan ekipler, sorumlu oldukları bölgelerde insan ve şehir hayatını riske atan, acil müdahale gerektiren sorunları vatandaşlardan önce fark ederek kısa zamanda çözüme kavuşturacak.

        Teknolojik olarak donanımlı ekiplerin, Alo 153, İletişim Noktaları, sosyal medya, muhtarlar, STK birimleri ve tüm iletişim kanallarıyla vatandaş tarafından Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne ulaşan acil ve kronik sorunların çözümünde ilgili birimlerle irtibata geçerek yerinde çözüme hız katması hedefleniyor

        TANITIM AKOM’DA YAPILDI

        İstanbul Büyükşelir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) düzenlenen “Yerinde Çözüm Modeli” tanıtım törenine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Osman Savaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanları katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ