Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Polisten Sur'a yürümek isteyenlere gazlı ve tazyikli suyla müdahale
        1

        Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nin 6 mahallesinde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık'tan bu yana sokağa çıkma yasağı sürüyor.

        2

        Diyarbakır'da HDP, DBP, Demokratik Toplum Kongresi, öncülüğündü bugün, 'Sur'a bir ses de sen ver' adı altında yürüyüş düzenlendi.

        3

        Merkez Bağlar İlçesi Koşuyolu Parkı'nda toplanan ve aralarında HDP'li milletvekilleri ile belediye başkanlarının da bulunduğu grup basın açıklaması yaptı.

        4

        Polis, Koşuyolu Parkı ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, basın açıklamasının ardından gruplar Sur İlçesi'ne yürümek istedi.

        5

        Polis, yürüyüşe geçen gruba anonslar yaparak dağılmalarını istedi. Ancak grubun içindeki bazı göstericiler polise taş, havai fişek atınca, polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.

        6

        Kentin merkezi olan Yenişehir İlçesi Ofis semtindeki Ekinciler Caddesi'ne çıkan gruplar burada caddeyi sloganlar atarak kapatmak isteyince, polis yine gaz bombası ve basınçlı suyla müdahalede bulundu.

        7

        Çıkan olaylar nedeniyle cadde üzerindeki esnaf kepenklerini kapatırken, vatandaşlar caddeden uzaklaştı.

        8

        Cadde üzerinde polise taşlı saldırıda bulunanları dağıtmak için polis, zaman zaman havaya ateş açtı.

        9

        Göstericiler ara sokaklara kaçarken, olaylar Ofis semti ile merkez Bağlar İlçesi'nde yer yer devam etti. Polis, olaylara karışan çok sayıda kişiyi de gözaltına aldı. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ