Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Diyarbakır'da damadını öldüren kayınpedere ömür boyu hapis

        Diyarbakır Bağlar İlçesi'nde 12 Nisan 2012 günü meydana gelen olayda 2 çocuk babası 35 yaşındaki Mehmet Yakında kayınpederi Mesut Yararlık tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Olayı araştıran güvenlik güçleri cinayetin 'töre' nedeniyle işlendiğini belirledi. İddiaya göre evli olan amcasının oğluyla başlık parası karşılığında 'kuma' olarak evlendirilmek istenen 25 yaşındaki T.Y., evden kaçıp evli ablasının yanına sığındı. Bunun üzerine genç kız hakkında törelere karşı geldiği gerekçesiyle aile meclisi tarafından ölüm kararı alındı. Aile meclisinin hakkında ölüm kararı verdiği baldızını saklayan ve ailesine teslim etmeyen damat Mehmet Yakında bu nedenle tehdit edildi. Genç kızı teslim etmemekte direnen Mehmet Yakında, kayınpederi Mesut Yararlık tarafından tabancayla vurularak öldürüldü.

        1.5 YIL SONRA SIĞINAKTA YAKALANDI

        Cinayetin ardından T.Y. devlet korumasına alınırken, jandarma izini kaybettiren kayınpeder Mesut Yararlık'ın peşine düştü. Cinayetten 1.5 yıl sonra gelen bir ihbarda şüphelinin köydeki evinde saklandığı belirtildi. Operasyon yapan jandarma şüpheliye rastlamazken, evde namaz kılan Yararlık'ın imam nikahlı eşinin namazı uzatmasından şüphelenen jandarma ekibi, kadına kenara geçmesini söyleyerek seccadeyi kaldırınca aşağıya açılan bir delik tespit etti. Evin altında sığınak olduğunu belirleyen ekipler, aşağı inerek şüpheli Mesut Yararlık'ı yakaladı. Mahkemece tutuklanan Yararlık hakkında, 'Tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        "DAMADIMI ÖLDÜRMEDİM"

        İddianamenin kabulünün ardından tutuklu sanık Mesut Yararlık'ın yargılaması 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. İfadesinde suçlamayı reddeden Mesut Yararlık, "Ben damadımı öldürmedim. Bu olaydan arandığımı öğrenince yaşlı olduğum ve korktuğum için saklandım" dedi.

        Öldürülen Mehmet Yakında'nın eşi ve sanık Mesut Yararlık'ın kızı M.Y. ise "Eşimi babam öldürdü. Olaydan önceki gece babam, ikinci eşi, amcamın eşi, amcam ve küçük kardeşim toplanarak eşimin öldürülmesi konusunda anlaşmışlar" diye konuştu.

        Eniştesini babasının vurduğunu söyleyen T.Y. de, "Üvey annem ile babam bana eziyet ediyordu. Baskı gördüğüm için kadın sığınma evine gittim. Beni amcamın oğluna ikinci eş olarak vereceklerdi" dedi.

        KAÇMASI NEDENİYLE İNDİRİM YAPILMADI

        Kararını açıkalayan mahkeme Mesut Yararlık'ı 'Tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanığın uzun süre kaçmış olması ve pişmanlık duymaması nedeniyle ceza oranında indirim yapılmadığını belirtti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ