Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Mahmut Tanal: Erdoğan'ın AYM sözleri talihsiz

        CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, "Mahkeme kararları elbette yasal prosedür içinde eleştirilebilir, tartışılabilir ama 'ben uymuyorum kararı tanımıyorum' şeklinde bir açıklama gerçekten talihsiz bir açıklama" dedi.

        TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP'li Tanal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamaları şöyle eleştirdi:

        "Mahkeme kararları kutsal değildir, eleştirilebilir, yanlış olabilir, katılmayabilir ama 'mahkeme kararına ben uymuyorum' demek bu akla gelebilecek bir durum değil. Mahkeme kararları elbette yasal prosedür içinde eleştirilebilir, tartışılabilir ama 'ben uymuyorum kararı tanımıyorum' şeklinde bir açıklama gerçekten talihsiz bir açıklama. Çünkü, 'uymuyorum kabul etmiyorum' demesi, aynı şekilde aynı mantıkta olan 'PKK'yı da tanımıyorum IŞİD'i de tanımıyorum' diyor. Şeriat özleminde olanlar da diyenler de ben tanımıyorum diyor, uymuyorum diyor. Bu mantık, düşünce kabul edilebilir değil. Eğer meşruluğunu korumak istiyorsa Cumhurbaşkanı derhal halktan milletten, yargıdan özür dilemelidir. Anayasa Mahkemesi Türk milleti adına karar vermiştir. 'Anaysa Mahkemesi'nin tanımıyorum' demek, 'halkı tanımıyorum' demektir."

        Tanal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yargılamayı etkilemeye çalıştığını söyleyerek, "Bu açıklama adeta nasıl bir işlem yapılması gerektiğini tavsiye ve telkinde bulunmaktadır. Bu suç teşkil etmektedir. Bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağım" ifadelerini kullandı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ