Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul trafiğine tedes sistemi kuruldu

        Mustafa ŞEKEROĞLU/HABERTÜRK

        İSTANBUL TRAFİĞİNDE

        10 yıl önce başlatılan EDS sistemi, Trafik Elektronik Denetleme Sistemleri yani TEDES’e dönüştürüldü. Sefaköy’de kurulan TEDES Kontrol Merkezi, İstanbul trafiğinde MOBESE görevi de yapacak. TEDES ile trafikte kural ihlali yapan araçların yanı sıra çalıntı oldukları belirlenen araçlara da müdahale edilecek. İstanbul trafiği saniye saniye izlenecek.İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje için Sefaköy’de TEDES Kontrol Merkezi’ninbinası yapıldı. Halen teknik donanımlarının yapımı devam eden TEDES’te son teknolojik özelliklere sahip kameralar kullanılacak. Polis memurlarının görev alacağı merkezde kameralar ile günün her saati İstanbul trafiğindeki ihlaller ve tüm araçlar saniye saniye mercek altında tutulacak.Uydu takip sistemlerinin de bulunacağı TEDES, İstanbul trafiğinin MOBESE’si konumuna gelecek.

        TEDES ile sürücüler ve yayaların can ile mal güvenliğin sağlanması, düzenli ve güvenli trafik akışı olması amaçlanıyor. Komuta merkezindeki görevliler trafik ihlali yapan sürücülerin plakalarına trafik cezası kesip fotoğrafıyla birlikte adresine gönderecek. Hız koridorlarına giren araçların giriş ve çıkış noktaları da fotoğraflanacak. Ayrıca trafikteki araçların plaka sorgulaması da yapılarak çalıntı araçlar tespit edilecek ve müdahale edilecek.

        CEZANIN YÜZDE 30’U BELEDIYEYE

        TEDES sistemini İstanbul Büyükşehir Belediyesi hazırlıyor.Belediye, EDS sistemi olan tüm kameraları TEDES sistemine dönüştürdü. Teknik çalışmayı belediye yürütecek. Polisin araçlara yazacağı cezanın yüzde 30’u belediyeye ödenecek. Belediye bu geliri sistem için harcayacak

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ