Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Aylan Kurdi davasında sanıklara 4 yıl 2'şer ay hapis cezası

        Bodrum'da, Suriyeli Aylan Kurdi bebek, ağabeyi ve annesinin de aralarında bulunduğu 5 kişinin öldüğü mülteci faciayla ilgili Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutkulu yargılanan Suriyeli Muwafaka Alabash (36) ve Asem Alfrhad (35), 'göçmen kaçakçılığı' suçundan, temyiz yolu açık olmak üzere 4'er yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırıldı.

        Mahkeme heyeti, 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak' suçundan ise her iki sanığında beraatlerine karar verdi.

        DHA

        OLAY

        Bodrum'da, 2 Eylül 2015'te yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan Suriyelileri taşıyan ve içinde 14 kişinin bulunduğu teknenin batması sonucu 5 kişi hayatını kaybetmiş, 2 yaşındaki Aylan Kurdi, kıyıya vuran cesediyle dünya gündemine oturmuştu.

        Tutuklanan Suriye uyruklu Muwafaka Alabash ve Asem Alfrhad hakkıda hazırlanan iddianamede, sanıkların "Göçmen kaçakçılığı yapmak" ve "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçlarından yargılanması istenmişti.

        Önceki duruşmada esas hakkıdaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanıklarla ilgili "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçuna ilişkin herhangi bir delil elde edilemediğini belirterek, iki zanlının da sadece "Göçmen kaçakçılığı yapmak" suçundan cezalandırılmasını talep etmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ