Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İzmir'deki seyyar satıcı Suriyeli çocuğu yere vurdu

        İzmir'de seyyar satıcılık yapan bir şahıs, yakaladığı Suriyeli çocuğu havaya kaldırıp acımasızca yere vurdu. O anlar ise bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

        Olay, bugün öğlen saatlerinde İzmir Kemeraltı Çarşısı'nda meydana geldi.

        Görüntülerde 5-6 yaşlarında olduğu tahmin edilen Suriyeli bir çocuk koşarak kameranın açısına giriyor. Arkasından yine koşarak gelen ve çarşıda seyyar satıcılık yaptığı iddia edilen bir şahıs çocuğu yakalıyor.Çocuğu bütün öfkesiyle havaya kaldıran şahıs minik çocuğu bütün gücüyle yere vuruyor.Olaya şahit olan esnaf ve vatandaşlar ise neye uğradığını şaşırarak şahsa tepki gösteriyor.

        “BİSİKLETİN SELESİNİ TUTMUŞ, SEBEP BUYMUŞ”

        Olay anında orada bulunan ve hemen müdahale ederek çocuğa saldıran adamı köşeye sıkıştırdıklarını anlatan Kemeraltı esnafı, o anları şöyle anlattı:

        “Dükkanda müşteriye bakıyorduk. Çocuğun fırladığını gördük, arkasından bir adam geldi. Bir anda çocuğu kavradığı gibi çocuğu havaya kaldırıp yere çaktı. Sonra bütün esnaflar burada toplandık ve adamı köşede yakaladık. Linç edilecekti, burada esnaflık yaptığı için kurtuldu. Adam bisikletle gidiyormuş, çocuk bisikletin selesini tutmuş. Başka bir sebep yok. Ne olursa olsun çocuk, hırsızlık bile yapsa çocuğa o şekilde vurmaya hakkı yok. Çocuğu yüzüstü çarptı Allah'tan şansıymış, kedi gibiymiş. Yüzüstü düştü, kafa üstü düşse zaten beyin kanaması geçirebilirdi. Allah’ın sevgili kuluymuş. Yüzünde çizikler vardı, arkadaşları aldı çocuğu ara sokaklara kaçtı gitti. Biz esnaflar olarak araya girdik. Adam köşeye sıkıştırdık, ama araya başka esnaflar girdi. Adam gitti.”

        “YÜZÜNDE KIZARIKLIK VE MORLUKLAR VARDI”

        Yapan şahısın pilav satan bir seyyar esnaf olduğunu belirten bir başka görgü tanıdığı da, “Ben buradaydım, sese çıktık. Sanırım motoruyla gelirken arkasına takılmışlar. Motoru bırakmış peşlerine koşturmuş. Yakalamış. Bir kere duygusal olarak bakarsanız çocuk. Suriyeli olabilir ayrı bir ırk olabilir, sonuçta çocuk ve yapılan hareket hoş değil. Yine Allah yardım etti, kafası üzerine düşmedi. Kedi gibi dört ayak üstüne düştü. Ama yüzü gözü kızarıklar morluklar vardı. Bütün çarşı tepki gösterdi, yine olsa yine gösterilir” diye konuştu.

        GÖZALTINA ALINDI

        Kemeraltı İpek Pazarı Caddesi'nde sabah saatlerinde gerçekleşen olayın görüntülerinin basında yer almasının ardından çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Güven timleri, Musa D'yi (36) evinde gözaltına aldı. Hakkında "kasten yaralama" iddiasıyla işlem başlatılan zanlının polis merkezinde ifadesi alınıyor.

        İzmir'de tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bisikletinin selesini tutarak kendisine rahatsızlık veren çocuğun peşinden koşan seyyar satıcı, yakaladığı çocuğu havaya kaldırıp yere fırlatmış, bu duruma çevredeki vatandaşlar ve esnaf tepki göstermişti. Vali Mustafa Toprak, olayı gerçekleştiren kişinin bulunması için talimat vermişti.

        İHA

        TÜM İZMİR HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ