Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara'daki patlamada ölenlerin hikayesi yürek yaktı
        6

        "KINALI KUZUM HAYALLERİNİ ALIP GİTTİ"
        Ablası ve annesini ziyarete gittiği Ankara’da patlamada yaşamını yitiren Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencisi Kerim Sağlam (23) için Tokat Turhal’daki cemevinde tören düzenlendi.

        7

        Önümüzdeki ay Erasmus kapsamında İtalya’ya gitmeye hazırlanan Sağlam’ın cenazesi cemevi önüne getirilerek helallik alındı. Anne Fatma Sağlam, “Kınalı kuzum hayallerini aldın gittin. Beni bıraktın gittin” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Sağlam’ın cenazesi şehir mezarlığında defnedildi.

        8

        GERİYE ACI KALDI
        Gençlerbirliği taraftarı olan Çankaya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü 1. sınıf öğrencisi Elvin Buğra Arslan’ın Ankara Karşıyaka Mezarlığı’ndaki cenaze törenine Gençlerbirliği futbolcuları da katıldı.

        9

        Cenazede Başbakanlık’ın gönderdiği çelenk protesto edilerek ters çevrildi. Anne Nalan Arslan ise, cenazede slogan atan bir grubu “Burası siyaset yeri değil” diyerek susturdu.

        10

        "YAŞAMA SEBEBİM, GURURUM OZAN"
        ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Ozancan Akkuş için Gaziantep Nakıboğlu Camii’nde tören düzenlendi.

        11

        Törende Ozancan’ın kardeşi Azra, ağabeyinin Türk bayrağına sarılı tabutunu öptü. Anne Senem Akkuş sinir krizi geçirdi. Senem Akkuş, “Benim yaşama sebebim. Oğlumun resmini bana getirin, son bir kez daha öpeyim. Gururum Ozan” diyerek gözyaşı döktü.

        12

        Baba Mehmet Nuri Akkuş oğlunun tabutuna sarılarak, “Ozan’ım Ozan’ım, güzel Ozan’ım, sessiz Ozan’ım. Özledim seni. ‘Geleceğim’ demiştin, böyle mi gelecektin. Güle güle oğlum” diye feryat ederken 8. sınıf öğrencisi kızı Azra’ya sarılarak “Merak etme kızım ağabeyin cennete gidiyor” dedi.

        13

        Ozancan’ın tabutunu öpen kardeşi “Allah’ıma çok dua ettim. Cennette en güzel yeri sana ayıracak” sözleriyle ağabeyini uğurladı. Ozancan’ın cenazesi öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.

        14

        Akkuş, beş ay önce Ankara Garı’nda DAEŞ’in canlı bomba saldırısında yitirdiği arkadaşı Ali Deniz Uzatmaz’la aynı kaderi paylaşarak tüm Türkiye’yi yasa boğmuştu.

        15

        'O ÇOCUKLARI NASIL BIRAKIRDIM?'
        Bombalı saldırının yapıldığı otobüsün önünde bulunan ve patlamada büyük hasar alan halk otobüsünün sahibi ve muavini Bilal Yiğit o anları HABERTÜRK’e anlattı.

        16

        “Şoku atlatamadım, sabaha kadar uyayamadım” diyen Yiğit, iki patlama olduğunu, büyük çoğunluğu çocuk olan yolcuların ilk patlamada arkadan gelen alev topuyla yandığını, ‘Yatın’ diye bağırdığını ve ikinci patlamadan daha az etkilendiklerini anlatırken şu ifadeleri kullandı:

        17

        “Otobüsten indim, herkes kaçmıştı. Ortalıkta kimse yoktu. Ambulanslar 15 dakika sonra geldi. Çocuklara yardım ettim. Birini hiç unutmuyorum, 16-17 yaşındaydı, boynuma sarıldı, ‘Amca ne olur beni bırakma’ diyordu. Allah hepsinin ailesine sabır versin. Sabaha kadar uyuyamadım. Hâlâ şoktayım.” “O çocukları nasıl bırakırdım” diyen Yiğit, çocukların kanlı yüzlerini yıkadığını söyledi.

        18

        AVUSTRALYA ELÇİSİ KILPAYI KURTULDU
        Ankara’daki patlama sırasında Avustralya’nın Türkiye Büyükelçisi James Larsen’in olay yerine çok yakın olduğu ve patlamayı yaşadığı ortaya çıktı.

        19

        Konu ile ilgili açıklama Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop’tan geldi. Bishop, “Büyükelçi Larsen aracıyla Kızılay bölgesinde hareket halinde olduğunu ve patlamanın 20 metre ötesinde gerçekleştiğini söyledi. Büyükelçinin durumu iyi ancak gördüklerinden ötürü sarsılmış” dedi.

        20

        ÇERMİK AİLESİ YOK OLDU

        Anayasa Mahkemesi’nde teknisyen olarak çalışan bir personelin annesi, babası ve kız kardeşi durakta bekledikleri sırada yaşanan patlamada hayatını kaybetti.

        21

        80 yaşındaki baba Muharrem Çermik, 72 yaşındaki anne Bağdat ve 55 yaşındaki kızları Perihan’ın cenazeleri dün ikindi namazını müteakip Karşıyaka Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Bağdat Çermik’in yeğeni gazeteci Sevim Çınar Birben “Ateş düştüğü yeri yakıyor” dedi.

        22

        İTFAİYECİ, OĞLUNUN YARALANDIĞINI ÖĞRENDİ

        Ankara İtfaiyesi’nde görevli itfaiye eri Erhan G., Kızılay’daki patlamanın ardından ekip arkadaşlarıyla birlikte olay yerine gitti. Yaralıları yanan otobüsten çıkarmaya çalışan G., eşinin telefonuyla sarsıldı.

        23

        Oğlu 16 yaşındaki lise öğrencisi Yusuf Can’ın da olay yerinde olduğunu öğrendi. Bunun üzerine baba G., cesetlerin ve yaralıların arasında oğlunu aramaya başladı. Oğlunun Ankara Numune Hastanesi’ne kaldırıldığını öğrenen baba “Umudumu yitirdiğim anda ekip arkadaşlarım, Yusuf’umu ambulansa kaldırdıklarını söyledi” diye konuştu

        24

        ARKADAŞLARI ‘SEN YENİSİN’ DİYE SIRAYI ONA VERMİŞTİ

        Gümdüzleriİ bir araç kiralama şirketinde çalışan 25 yaşındaki Erdem Soydan, saldırıdan 2 gün önce ek iş olarak taksi şoförlüğü yapmaya başlamıştı.

        25

        Arkadaşlarının yeni olduğu için sıralarını verdikleri Soydan’ın kullandığı taksi, patlama sırasında bombalı aracın çarptığı otobüsün arkasında bulunuyordu. Bekâr olan ve 2 kardeşi bulunan Soydan, patlamanın etkisiyle yanan araçta can verdi. Soydan’ın kimliği DNA testiyle belirlendi.

        26

        MEB ÇALIŞANININ KIZLARI PERiŞAN OLDU

        Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybedenler arasında yer alan Sibel Çetinkaya, Murat Gül ve Feyza Acısu, Karşıyaka Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

        27

        Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nde çalıştığı belirtilen Sibel Çetinkaya’nın (55) kızları Burcu ve Burçin, feryatlarıyla yürekleri dağladı. İngilizce öğretmenliği son sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Feyza Acısu’nun ise ALES’e hazırlandığı ifade edildi.

        28

        GÜLÜŞLERI 2 PATLAMADA SOLDU

        Kızılay’daki hain saldırında hayatını kaybeden ODTÜ öğrencisi Ozancan Akkuş’tan geriye, 5 ay önce Ankara Garı’ndaki patlamada hayatını kaybeden arkadaşı Ali Deniz Uzatmaz’la olan profil fotoğrafı kaldı.

        29

        Elektronik Mühendisliği Hazırlık Sınıfı öğrencisi Akkuş, okul dışındaki zamanlarında özel dersler veriyordu. Ders verdikten sonra evine dönmek üzere olan Ozancan, hain saldırının kurbanı oldu. İki gencin de 19 yaşında ve Gaziantepli olduğu belirtildi.

        30

        SALDIRIDA YARALANDI SABAH BULUNDU
        Ankara'daki terör saldırısında yaralanan ve Adalet Bakanlığı ek hizmet binası önünde baygınlık geçiren ODTÜ'lü öğrenci Hasan G, sabah mesaiye gelen bakanlık personeli tarafından fark edilerek hastaneye kaldırıldı. Patlama sonrasında, Kızılay'da bulunan Adalet Bakanlığı ek binası bahçesine kadar yaralı halde giden 22 yaşındaki ODTÜ 3'üncü sınıf öğrencisi Hasan G, burada baygınlık geçirdi.

        31

        Olay yerinden uzaklaştığı için gece saatlerinde fark edilemeyen Hasan G, bakanlık bahçesinde baygın halde sabahladı. Bu sabah mesaiye gelen Bakanlık çalışanları, Hasan G'yi fark ederek 112 Acil Servis'e haber verdi. Bir bakanlık personelinin refakatinde Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alınan Hasan G'nin ameliyat edileceği öğrenildi. Bakanlık görevlisi, Hasan G.'yi buldukları anı şöyle anlattı:

        32

        "PATLAMANIN SESİ KORKUNÇTU"
        Adalet Bakanlığı ek binası bahçesinde sabah iş başlangıcında bulduk. Gece zaten karanlık olduğu için güvenlikçiler de fark edememişler. Ambulansa haber verdik, ben de refakat ettim. Şu an durumu iyi. Kendisi bile yaşadığına inanamıyor." Patlamada yaralanan ve Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Özkan Özbey, taburcu olduktan sonra konuştu. Patlama anında olay yerinden geçtiğini kaydeden Özbey, "Patlamanın sesi, insanların sesi korkunçtu. Çok kötüydü her şey. Terör, insanları öldürmek, insanlığa aykırı bir olay, bir suç, bu olayı ve yapanları lanetliyorum" ifadelerini kullandı.

        33

        ÜNİVERSİTELİ KERİM ABLASINI ZİYARETE GİTMİŞ
        Hayatını kaybedenler arasında bulunan 23 yaşındaki Kerim Sağlam'ın üniversitede okuduğu Eskişehir'den ablasını ziyarete gittiği öğrenildi. Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan Hüseyin ve Fatma Sağlam çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü öğrencisi olan Kerim Sağlam, annesi Fatma Sağlam'ın Ankara'da yaşayan ablası Pınar Sağlam'ı ziyaret etmesi üzerine, bu kente gitti.

        34

        "O BOMBALAR BANA GELSEYDİ, BEN ÖLEYDİM GARDAŞIM"
        Sincan ilçesinde yaşayan ablasının evine gitmek için Kızılay’da otobüs durağında bekleyen Kerim Sağlam, burada meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitirdi. Ailesinin saldırıdan sonra haber alamadığı Sağlam'ın olay yerinde yaşamını yitiridiği öğrenildi. Abla Pınar Sağlam, sosyal medyadaki hesabından, 'Ciğerimi söküp de gittin. O bombalar bana gelseydi ben öleydim gardaşım' diyerek kardeşinin fotoğrafını yayınladı. Kerim Sağlam’ın cenazesinin bugün Turhal’a getirileceği, yarın ilçede toprağa verileceği öğrenildi.

        35

        KPSS KURSU ÇIKIŞI SALDIRININ HEDEFİ OLDU
        22 yaşındaki Sümeyra Çakmak, Kamu Personeli Seçme Sınavı kursu çıkışı durakta beklerken bombalı saldırının hedefi oldu.

        36

        Gazi Üniversitesi öğrencileri, Ankara'daki terör saldırısında yaşamını yitiren ve öğretmenlik hayali kuran arkadaşları Sümeyra Çakmak'a gözyaşlarıyla veda etti. Çakmak'ın arkadaşı, "Dün gördüğünüz insan bugün yanınızda yok. Böyle bir olayda hayatını kaybetmesi çok üzücü" dedi.

        37

        SAĞLIK MEMURU NÖBETE GİDERKEN PATLAMADA ÖLDÜ
        Ankara Kızılay'daki bombalı terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenler arasında bulunan sağlık memuru İsmail Karagöz'ün, özel bir hastanedeki nöbetine giderken olayın gerçekleştiği ortaya çıktı. Çubuk'ta yaşayan İsmail Karagöz'ün acı haberi ilçede sevenleri tarafından büyük üzüntüyle karşılandı.

        38

        Ankara'da özel bir hastanede sağlık memuru olarak görev yapan Karagöz'ün patlama sırasında olay yerinden nöbete gittiği öğrenildi. Evli ve 2 çocuk babası 37 yaşındaki İsmail Karagöz'ün Çubuk'un Orta Elmalık nüfusuna kayıtlı olduğu belirlendi. Annesinden alınan DNA ile kimliği tespit edilen Karagöz'ün cenazesi yarın merkez camide kılınacak namazın ardından Paşa Mezarlığı'nda defnedilecek.

        39

        YALÇIN AKDOĞAN AÇIKLADI
        Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Oğuzhan Dura'nın Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybettiğini bildirdi.

        40

        Akdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Vakıflar Genel Müdürlüğümüzde başmüfettiş olan Oğuzhan Dura da Güvenpark'taki saldırıda hayatını kaybetmiştir. Allah rahmet eylesin" ifadelerini kullandı. Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Rabbim tüm hayatını kaybedenlere ve Oğuzhan Dura'na rahmet etsin" ifadelerine yer verdi.

        41

        DOĞACAK BEBEKLERİNE ALIŞVERİŞE GİTMİŞLERDİ
        Ankara Kızılay'da düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanan Songül Bektaş ve eşi doğacak bebekleri için alışverişe çıkmışlardı. Saldırıda karnındaki 6,5 aylık bebeğini kaybetti. Songül Bektaş'ın hayati tehlikesinin devam ettiği ve yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

        42

        Polis memuru eşiyle birlikte 2,5 ay sonra doğacak olan bebekleri için alışverişe çıkan 42 yaşındaki Songül Bektaş, Güvenpark'ta bulunan banklara soluklanmak için oturdu. Bombalı saldırının etkisiyle Songül Bektaş, savrularak yere yığıldı. Songül Bektaş'ın üzerine siper olan eşi patlamayı hafif yaralı olarak atlattı.

        43

        6,5 AYLIK DOĞMAMIŞ BEBEK TERÖR KURBANI OLDU
        Ambulansla Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Songül Bektaş'ın 2 kere kalbi durmasına rağmen hayata tutundu. Songül Bektaş, karnındaki 6,5 aylık bebeğini kaybetti. Songül Bektaş'ın hayati tehlikesinin devam ettiği ve yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

        44

        TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU DORUKHAN İÇİN TAZİYE MESAJI YAYIMLADI
        TBF, Ankara’daki terör saldırısında yaşamını yitiren Ankara Altınel Spor Kulübü Genç Takım Kaptanı Dorukhan Yusuf Özdemir için taziye mesajı yayınladı. TBF tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Dün Ankara’da yaşanan hain terör saldırısında, Ankara Altınel Spor Kulübü Genç Takım Kaptanı Dorukhan Yusuf Özdemir‘in de vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. 1998 doğumlu Özdemir çalışkan, terbiyeli kişiliği ile çevresinde son derece sevilen bir sporcuydu. Dorukhan Yusuf Özdemir’in cenazesi yarın kılınacak öğle namazı sonrası Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz."

        45

        15 YAŞINDA TERÖRE KURBAN GİTTİ
        Saldırıda hayatını kaybeden 15 yaşındaki Atakan Eray Özyol'un ölümü, arkadaşlarını ve öğretmenlerini yasa boğdu. 100. Yıl Çukurambar'da ikamet eden Özyol'un yakınları sinir krizleri geçirirken, sınıf arkadaşları ise olayın şokunu atlatamadı.

        46

        OKULDAN EVLERİNE DÖNÜYORLARDI
        Terör saldırısında bombalı bir aracın patlatılması sonucu hayatını kaybedenler arasında Hukuk Fakültesi öğrencileri Nusrettin Can ile kız arkadaşı Zeynep Başak Gülsoy da bulunuyordu. Ankaralı olan 20 yaşındaki Nusrettin Can, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi birinci sınıf öğrencisiydi.

        47

        Nusrettin Can, hukuk fakültesi öğrerncisi olan kız arkadaşı Zeynep Başak Gülsoy ile buluştu. Üniversiteli gençler, akşam vakti evlerine dönerken Güvenpark önünde otobüs beklerken meydana gelen patlama sonrası can verdiler.

        48

        GEÇEN YIL MÜZEDEKİ GÖREVİNE BAŞLAMIŞTI
        Aksaray'ın Sultanhanı Beldesi nüfusuna kayıtlı 26 yaşındaki Mehmet Alan da saldırıda yaşamını yitirenler arasında. Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü'ne (MTA) ait Tabiat Tarihi Müzesi personeli olduğu belirtilen Mehmet Alan'ın bekar olduğu ve 2015 yılında da müzedeki görevine başladığı kaydedildi.

        49

        Ailesi İstanbul'da yaşayan Mehmet Alan'ın terör saldırısında ölümünün ardından akrabalarının oturduğu Aksaray'ın Sultanhanı Beldesi'nde bugün selası verildi. 4 kardeş oldukları belirlenen Mehmet Alan'ın babası Hacı Mustafa Alan'ın İstanbul'da halı dekorasyon ve tamir işleri yaptığı, ev kadını annesi Hatice Alan'ın ise kanser tedavisi gördüğü belirtildi. Alan'ın İstanbul'da defnedileceği ifade edildi.

        50

        ŞEHİT POLİS GÖREVLİ OLDUĞU MAÇTAN EVİNE DÖNÜYORDU
        Saldırıda 10 Nisan Polis Merkezinde görevli polis memuru 42 yaşındaki Nevzat Alagöz de yaşamını yitirdi. Alagöz'ün, Gençlerbirliği-Galatasaray maçındaki görevinin ardından evine gitmek üzere otobüs durağında beklediği öğrenildi.

        51

        Nevzat Alagöz'ün, memleketi Iğdır'daki babaevinde ise yas var. Alagöz'ün şehadet haberi, Iğdır'da yaşayan babası Hüseyin Alagöz'e yetkililer tarafından verildi. Acı haberin duyulmasının ardından Alagöz'ün, Baharlı Mahallesi'ndeki babaevi ve çevresindeki binalar Türk bayrakları ile donatıldı.

        52

        NAKLİ BEKLİYORDU

        Ölüm, Mehmet Emre Çakar’ı karaciğer nakli için geldiği Ankara’da otobüste yakaladı. İki ablası karaciğer nakli olan ve kendisi de babasının vereceği karaciğer ile iyileşmeyi bekleyen Çakar, önceki günkü terörist saldırıda iki arkadaşıyla bindiği otobüste hayatını kaybetti

        53

        Baba Çakar, evladını yitirmenin tarifsiz acısını, “O soğuk toprakta, ben yatakta... Benim için dünyanın sonu bu” sözleriyle özetledi.

        54

        TERÖR İKİ KARDEŞİ DURAKTA YAKALADI
        Başkentte akşam saatlerinde yaşanan terör saldırısında yaralanan Doğan ve Murat Aşık kardeşler, terörün kirli yüzüyle iş çıkışında tanıştı. İki kardeş saldırıyı hafif yaralı olarak atlattı.

        55

        "BENİM BULUNDUĞUM YERDE 30-40 KİŞİ VARDI"
        Saldırının ardından Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek tedavisi yapılan yaralılardan 28 yaşındaki Doğan Aşık, yaptığı açıklamada, patlamanın Güvenpark'taki çevik kuvvet ekiplerinin olduğu yerde gerçekleştiğini söyledi. Aşık, "Herkes otobüs bekliyordu. Benim bulunduğum yerde 30-40 kişi vardı" dedi.

        56

        "HERKES BENİM KADAR ŞANSLI DEĞİLDİ"
        Şanslı olduğunu ve küçük yaralarla olayı atlattığını dile getiren Aşık, "Çene ve alnıma demir girdi. Onu çıkarttılar. Kulakta biraz yara var. Onların tedavisini yaptılar. Ben kurtuldum ama herkes benim kadar şanslı değildi" diye konuştu. Patlamada yaralanan 26 yaşındaki Murat Aşık'ın da, Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden ayakta tedavi sonrasında taburcu edildiği öğrenildi.

        57

        KAHRAMAN ŞOFÖR YARALI HALDE YOLCULARA YARDIM ETTİ
        Ankara Kızılay'daki terör saldırısında hurdaya dönen yolcu otobüsünün şoförü Necati Yılmaz, yaralarına aldırmadan önünde bulunan halk otobüsündeki vatandaşların çıkarılmasına yardım etti. Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi altında olan Yılmaz, yüzünde, el ve bacaklarında yanıklar bulunduğunu, genel durumunun ise iyi olduğunu söyledi.

        58

        "PATLAMA HAREKET HALİNDEYKEN OLDU"
        Kullandığı Esertepe-Kızılay-Bakanlıklar seferini yapan 284 numaralı otobüste 10'un üzerinde yolcu bulunduğunu anlatan Yılmaz, şunları kaydetti: "Saat 18.40'ta Zafer Çarşısı karşısındaki duraktan yolcu aldım. Kızılay'daki trafik lambası yeşil yanıyordu. Sönmesine 50 saniye vardı. Ben orta şeritten seyrediyordum. Yaklaşık 30 kilometre süratim vardı. Sol şerit boştu. Sağ şeritte bir taksi ile halk otobüsü vardı. Işıkları geçtikten 50 metre sonra kendimizi bir alev topunun içerisinde bulduk."

        59

        Otobüsün parçalanan camından dışarı fırladığını anlatan Yılmaz, bir süre yerde yattıktan sonra kalkarak önünde bulunan halk otobüsüne yöneldiğini aktardı. Halk otobüsünde bulunanların dışarı çıkmaya çalıştığını dile getiren Yılmaz, "Dışarı ilk çıktığımda bilincim yerindeydi. Bir yandan kanamam devam ederken bir yandan da dolaşıyordum. Can havliyle dışarı çıkmak isteyen vatandaşlara yardımcı olmak istedim. Otobüse yöneldim. Birkaçının çıkarılmasına yardımcı oldum" sözleriyle o anı anlattı.

        60

        UMUT BULUT'UN BABASI DA SALDIRIDA YAŞAMINI YİTİRDİ
        Umut Bulut'un babası Kemal Bulut da saldırıda yaşamını yitirdi. Galatasaray Kulübünden alınan bilgiye göre, sarı-kırmızılı takımın dün Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'yle Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynadığı maç öncesi sarı-kırmızılı kafileyi kamp yaptığı otelde ziyaret eden ve daha sonra karşılaşmayı da tribünden takip eden Kemal Bulut, müsabakanın ardından meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybetti.

        61

        NİSANUR YARALI KURTULDU

        Ankara’daki terör saldırısında, annesiyle eve gitmek için otobüs durağında bekleyen 4 yaşındaki Nisanur da yaralandı.

        62

        Hafif yaralanan Nisanur, olaydan hemen sonra Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

        63

        CHP'Lİ BAŞKANIN YEĞENİ DE ŞEHİT OLMUŞTU

        Kızılay’daki terör saldırısında hayatını kaybedenler arasında CHP Keçiören eski İlçe Başkanı Mehmet Yurtsever de vardı. Yurtsever'in kız kardeşinin oğlu 25 yaşındaki Uzman Çavuş Eren Kılıç da geçtiğimiz Aralık ayında Bitlis'te şehit olmuştu.

        64

        DÜNYAYA ŞANSSIZ GELDİ

        Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybeden Destina Peri Parlak’ın babasının 1999’da, doğumdan 6 ay önce trafik kazasında yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

        65

        Destina’nın dedesi Şevki Parlak “Oğlum ölmeden önce, eşine ‘Kızımız olursa adını Destina’ koyalım demiş. Oğlum kazada hayatını kaybettikten sonra doğan kızının adını Destina koyduk. Oğlumun tek çocuğuydu” dedi. Ankara’da yaşayan ve Ayrancı Anadolu Lisesi’nde okuyan 16 yaşındaki Parlak’ın olay günü arkadaşlarıyla gezmeye çıktığı öğrenildi. AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ