Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Burhan Kuzu: PKK dünyanın en kanlı örgütü

        Şanlıurfa'da Ak Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen, 'Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi' konulu konferans düzenlendi. Çok sayıda partilinin katıldığı konferansa konuşması olarak katılan Burhan Kuzu, adaletin mülkün temeli olduğuna vurgu yaptı ve devlet yönetmenin bir sanat olduğunu kaydetti.

        Terörün uzun yıllardır Türkiye'nin başına bir bela olduğunu ve son süreçte ülke olarak yedi düvelle boğuştuklarını belirten Kuzu şöyle dedi:

        "Türkiye ne zaman bölgesinde küresel bir güç olmaya kalksa, anında şer odakları düğmeye basıyor. Yalnız şu anki mücadelenin bir özelliği var, şu an yedi düvelle boğuşuyoruz. Türkiye'nin içinde ve dışında hangi terör örgütü varsa birlikte hareket ediyor. Şimdilerde DAİŞ diye bir örgüt var. Bu örgüttü kim kurmuş, niye kurmuş bilinmiyor. Mesela ABD'ye soruyorsun; 'niye buradasın? 'diye, 'DAİŞ'le mücadele için buradayım' diyor. Rusya, Almanya, Fransa ve İngiltere'de aynı şeyi söylüyor."

        Terör örgütü PKK'nın dünyanın en kanlı terör örgütü olduğunu da dile getiren Burhan Kuzu şöyle devam etti:

        "Avrupa'da, İspanya'da, İngiltere'de, İtalya'da terör örgütlerinin tamamının 40 yılda öldürdüğü insan sayısının toplamı 3 bin 300'dür. Bizde 30 yılda 40 bin insan öldüren, on binlerce şehit verdik. Böyle eli kanlı bir örgütü bu dünyada bulamazsınız. PKK çoluk çocuk demeden insanları katlediyor. Mesela Eta örgütü polisi arıyor, 'buraya bu saatte bomba koyacağız millet çekilsin' diyor. Bizdeki çete sırf öldürmek için vardır. Bunun sebebi bizdeki PKK konsersoyumdur. İçinde tüm dünya devletlerin adamları vardır. Güneydoğu'daki insanlarımız da artık uyansın. Terörü bitirmek için şu anda devletimizin yaptığı gibi üzerlerine giderek bitirebiliriz. Bunun başka çaresi kalmamıştır. Biz çözümü de denedik, her yolu denedik. 'Kobani düştü düşüyor' sözünü çarpıtarak, 53 insanımızın ölümüne sebep oldular. Bugün mücadele sonuna kadar devam edecektir. Savunma sanayimiz artık daha güçlüdür. Kendi silahımızla bu işi bitireceğiz."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ