Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Nevşehir'deki paralel yapılanma operasyonunda 2 tutuklama

        Nevşehir'de geçtiğimiz Çarşamba günü paralel yapı soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 7 kişiden 2'si tutuklandı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen paralel devlet yapılanması soruşturması kapsamında, önceki gün gözaltına alınan N.E, N.P., M.G, Ç.Y, H.S, A.A, H.A.'nın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ndeki işlemleri tamamlandı. Nevşehir Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından şühpeliler, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Savcılık sorgusu sonrasında N.E, M.G, Ç.Y, H.S. ve H.A. adli kontrol şartıyla, N.P. ve A.A. ise tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

        Şüphelilerden N.E, M.G, Ç.Y, H.S. ve H.A. adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı konularak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, N.P. ve A.A. ise tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza ve Tutukevi'ne gönderildi.

        Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından 16 Mart 2016 Çarşamba günü paralel devlet yapılanmasına yönelik olarak, kentte faaliyet gösteren 7 işyeri ile 7 ev olmak üzere 14 farklı adrese eşzamanlı olarak operasyon düzenlemiş, 7 kişi gözaltına alınmıştı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ