Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP'den İstiklal Caddesi'nde canlı bomba açıklaması

        HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

        Saldırının, Ankara saldırısında olduğu gibi doğrudan sivilleri hedef alan bir terör eylemi olduğu belirtilen açıklamada, "İstanbul İstiklal Caddesi’nde bu sabah meydana gelen bombalı saldırıyı lanetliyoruz. Sivil yurttaşlarımızın bulunduğu bir yerde, her gün ve saatte insanların işine gittiği, alışveriş yaptığı bir mahalde yapılan bu saldırı, kim tarafından yapılmış olursa olsun asla kabul edilemez, mazur gösterilemez" denildi.

        Saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dileğinde bulunulan açıklamada, Türkiye'nin kutuplaşma, bölünme, ayrışma ve nefret söylemi yükselişi ile karşı karşıya kaldığı ifade edildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

        "Demokratik siyaset alanının gitgide daraltıldığı ve bir olağanüstü hal durumuna ilerlenen bu ortamdan hızla çıkılmalı ve her türlü siyasal toplumsal sorunumuzun çözümü için Meclis’te bulunan partiler demokratik adımlar atmalıdır. Sağduyulu bir müzakere ortamının yaratılması acil ihtiyaçtır. Tüm demokrasi ve barış güçleri, demokrat ve vicdan sahibi her yurttaşımız, sivil toplum örgütleri, bu yönde gelişmelerin yaşanabilmesi için girişimde bulunmalıdır. Geçen her gün tahribat artmaktadır. Saldırıyı bir kez daha en sert şekilde kınıyor, tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz."

        DEMİRTAŞ: KINIYORUM

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van'da yaptığı konuşmada İstanbul Taksim'de meydana gelen bombalı saldırıyı kınadığını söyledi.

        Demirtaş, öğlen saatlerinde partisi tarafından İtfaiye Meydanı'nda düzenlenen Halk Buluşması mitingine katılarak burada konuşma yaptı. Demirtaş, konuşmasına İstanbul Taksim'de meydana gelen canlı bomba eylemine değinerek başladı. Demirtaş, "İstanbul Taksim'de direk sivilleri hedef alan bir terör saldırısı oldu. Bir kez daha bunu buradan söylüyorum. Bu saldırıyı kınıyorum. Hükümet bu tür patlamalara alışmış olabilir, ama biz alışmayacağız" dedi.

        AA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ