Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şanlıurfa'da kan davası barışla sonlandı

        Hasan ATMACA / ŞANLIURFA

        Şanlıurfa'da 10 yıl önce çıkan bir kavgada Halil Oruç, akrabası olan Ali Tetik tarafından öldürüldü. Cinayetin ardından Haltanlı aşiretine mensup ve birbirleriyle amca çocukları olan Oruç ailesiyle Tetik aileleri arasında kan davası başladı.

        Bölgede bugüne kadar birçok kan davalı aşireti barıştıran Doktor Feridun Öncel iki aileyi başırtırmak için devreye girdi. Öncel'in önde gelenleriyle yaptığı görüşmelerde barışamaya ikna olan iki aile Eyyübiye İlçesi'ndeki Şeyh Fatih Külliyesi'nde buluştu.

        Okunan barış duasının ardından, Cemal Tetik ile Bozan Oruç birbirleriyle el sıkışarak 10 yıldır süren kan davasına son verdi. 2 ailenin ileri gelenlerinin ardından diğer aile mensupları da birbirleriyle el sıkışarak barıştı.

        Barış törenin sonunda bağdaş kurarak yan yana oturan akrabalar, kurulan yer sofrasında birlikte barış yemeği yediler. Barış töreninde bir konuşma yapan Doktor Öncel, "Birliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerde iç hesaplaşmalarımızı ve kişisel çekişmelerimizi bir tarafa bırakarak yek vücut olmanın gerektiğini" söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ