Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Nusaybin'de Misak-ı Mili Ortaokulu, büyük oranda tahrip oldu

        Mardin'de terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonların sürdüğü Nusaybin'de teröristlerin ateşe verdiği Misak-ı Mili Ortaokulu, büyük oranda zarar gördü.

        Nusaybin'de PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan operasyon sürüyor.

        İlçede yaşamı hiçe sayan saldırılarını sürdüren teröristlerin Dicle Mahallesi'nde üs gibi kullandıktan sonra kaçarken ateşe verdiği Misak-ı Mili Ortaokulu'nun bir bölümü kullanılamaz hale geldi.

        Okuldaki masa, sandalye ve sıraların teröristlerce siper olarak kullanıldığı, öğrencilerin ilk dönemin sonunda aldıkları karnelerin yerlere saçıldığı görüldü. Karneler, güvenlik güçlerince toplandı.

        Okulun yaklaşık 300 metre ilerisinde çatışmalar sürerken, okul ve çevresinde bulunan evlerdeki tahribat terör saldırılarının şiddetini gözler önüne seriyor.

        (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ