Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Nusaybin şehidi Ayhan Kıymacı son yolculuğuna uğurlandı

        Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan komiser yardımcısı 40 yaşındaki Ayhan Kıymacı, memleketi Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde 10 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

        16 yıllık polis olan şehit Ayhan Kıymacı'nın cenazesi Mardin'deki törenin ardından uçakla Hatay'a getirildi. Havaalanından alınan cenaze Dörtyol İlçesi'nin Yeşilköy Mahallesi'ndeki baba ocağına ulaştırıldı. Eşi Sadi Kıymacı yıllar önce ölen Nefide Kıymacı, 7'si kız 12 çocuğundan en küçüğü olan şehit komiser yardımcısı Ayhan Kıymacı'nın cenazesinin eve gelmesiyle sinir krizi geçirdi.

        Görev yaptığı Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nden 15 gün önce Mardin'e uğurladığı eşinin şehit olduğu haberini alınca 8 yaşındaki kızı Nefide ve 5 yaşındaki oğlu Ahmet ile birlikte Dörtyol'a gelen Nurcan Kıymacı ise gözyaşlarına hakim olamadı.

        Baba ocağında dualar edilip helallik alınmasının ardından şehit Ayhan Kıymacı'nın cenazesi Yeşilköy Mezarlığı'na götürüldü. Buradaki törene Hatay Valisi Ercan Topaca, milletvekilleri askeri ve mülki erkan, şehidin yakınları ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

        FOTOĞRAFI EVE Mİ ASACAĞIZ?

        Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit Komiser Yardımcısı Ayhan Kıymacı, gözyaşları arasında toprağa verildi. Oğlunun mezarı başına gelen Nefide Kıymacı, gözyaşları içinde "Senin yerine ben gireyim kara toprağa" diye ağıt yaktı.

        Tören sonunda Vali Topaca, tabuttaki Türk bayrağını şehidin eşi Nurcan'a, fotoğrafı ise annesi Nefide Kıymacı'ya teslim etti. Bu sırada şehidin oğlunun babaannesine 'Fotoğrafı eve mi asacağız?' diye sorması törene katılanları duygulandırdı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ