Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İzmir'de hücre evi bulundu

        Neşet DİŞKAYA / HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        İzmir'de AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı, Çamdibi Polis Merkezi ve MHP irtibat bürosuna bombalı saldırı düzenleyen, devriye görevine yapan polis ekiplerine ise uzun namlu silahla saldıran yasa dışı sol bir örgütün üylerinin kaldığı hücre evi bulundu. Evde yapılan aramada, bir miktar plastik patlayıcının yanı sıra uzun namlulu silah ele geçirildi. Evi kullandıkları tespit edilen zanlılardan Deniz A., geçtiğimiz 28 Ekim günü yaşanan çatışma sonrası polis tarafından yakalanmıştı. Deniz A.'nın kız arkadaşı olduğu tespit edilen diğer saldırgan ise yapılan tüm araştırmalara rağmen bulunamamıştı.

        AK PARTİ BİNASINI BOMBALADILAR

        Tespit edilen hücre evini kullandığı belirlenen 2 zanlı ilk olarak geçtiğimiz yıl 25 Temmuz günü Karşıyaka AK Parti İlçe Teşkilatı binasına bombalı saldırı düzenlemişti. İki saldırganın bombalı eylem önecisi yaptıkları keşifler çevredeki güvenlik kameralarına yansımıştı. Teröristler ilk eylemlerinden sonra bu kez 11 Ağustos tarihinde Bornova İlçesi Çamdibi Polis Merkezi ve MHP Bornova İlçe Başkanlığı'na bağlı temsilciliğine bombalı eylem düzenledi. Şans eseri üç saldırıda ölen ye da yaralanan olmamıştı.

        UZUNLU NAMLU SİLAHLA POLİSE SALDIRDILAR

        Son eylemlerinin ardından yaklaşık iki ay hiç görünmeyen 2 terörist geçtiğimiz 28 Ekim günü tekrar ortaya çıktı. Teröristler Buca Fırat Mahallesi'nde devriye görevini yapan asayiş ekibine uzun namlulu silahla saldırdı. Araçlarına 3 mermi isabet eden hatta mermilerden biri hemen başlarının önünden geçerek diğer camdan çıkmasına rağmen teröristlere anında silahla karşılık veren polisler iki saldırganı püskürttü. Ara sokaklara kaçan teröristlerden kadın olan yanındaki el bombasını atıp izini kaybettirmeyi başardı. Deniz A. ise kısa süren kovalamacanın ardından yakalandı.

        KADINI BULMAK İÇİN FOTOĞRAFLARI YAYINLADI

        Polis, kentte kısa süre içinde üç bombalı ve silahlı saldırı düzenleyen kadın zanlının kimliğini de belirlemek ve yakalamak için geniş çapta araştırma başlattı. Fotoğrafları dağıtılan kadın terörist tüm çabalara rağmen bulunamadı. Ancak çalışmalarını sürdüren istihbarat ve terör ekipleri, teröristlerin kullandığı hücre evini buldu. Mahkemeden alınan iznin ardından açılan eve giren ekipler, bir miktar plastik patlayıcı ile uzunlu namlu silah bulundu.

        EV DEĞİL, CEPHANE!

        İzmir Valiliği hücre evinde "1 kaleşnikof silah, silaha ait 2 şarjör ve 52 fişek, 10 kilo 133 gram bomba yapımında kullanılan nevi belli olmayan madde, 248 gram metal bilye, 23 torpil, 35 santimetre uzunluğunda infilaklı fitil, bomba yapımında kullanılan malzemeler, 2 laptop ve örgütsel doküman" ele geçirildiğini açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ