Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Mardin ve Yüksekova'da 5 asker şehit oldu, 18 asker yaralandı

        Mardin'in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyonda 1 asker şehit oldu, biri ağır 6 asker yaralandı. Mardin Mazıdağı'nda da 1 polis şehit oldu, 3 polis yaralandı.Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonda, 3 güvenlik görevlisi şehit olurken, 9'u yaralandı.

        Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Nusaybin'de terör örgütüne yönelik operasyon sırasında bugün, teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 1 askerin şehit olduğu, biri ağır 6 askerin yaralandığı bildirildi. Hastaneye sevk edilen yaralıların tedavilerinin sürdüğü kaydedildi.

        Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

        MAZIDAĞI'NDA 1 POLİS ŞEHİT OLDU

        Mardin'in Mazıdağı İlçesi yakınlarında PKK'lı teröristler karayoluna tuzakladıkları bombayı polis zırhlı aracı geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı.

        YÜKSEKOVA'DA 3 ŞEHİT, 9YARALI

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 2 polis ve bir asker şehit oldu, 9 güvenlik görevlisi yaralandı.

        Alınan bilgiye göre, ilçenin Eski Kışla, Orman, Mezarlık, Yeşildere, Yeni, Cumhuriyet, Dize, Güngör ve Esentepe mahallelerinde teröristlerce kazılan çukurların kapatılması ve oluşturulan barikatların kaldırılması amacıyla 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan ve "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle" adı verilen operasyon devam ediyor.

        İlçe merkezindeki operasyonlarda güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma yaşandı. Çatışmada iki özel harekat polisi ve bir asker şehit oldu, biri polis, 8'i asker 9 güvenlik görevlisi yaralandı.

        Yaralılar, Hakkari ve Van'daki hastanelere kaldırıldı.

        İlçede operasyonlar sürüyor.

        Ajanslar

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ