Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AB Bakanı Volkan Bozkır'dan Brüksel açıklaması

        Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Belçika'da art arda meydana gelen patlamalarla ilgili, "Terör dünyayı sarmış durumda. Burada büyük ihtimalle DAEŞ terör örgütünün saldırısı olarak düşünülebilir" dedi.

        Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır Ahaber'in canılı yayınında konuştu. Bozkır Brüksel'de art arda meydana gelen 3 saldırıyı da değerlendirdi.

        Bozkır saldırılarla ilgili şöyle değerlendirmelerde bulundu;

        "Terör dünyayı sarmış durumda. Terörle mücadelede AB'yi her zaman ayrı tutmak lazım. Ama ülkeler bazında gerektiği kadar mücadele yapılmıyabiliyor. PKK bayraklarının Brüksel'de dalgalanması içimizi burktu.Brüksel çok fazla kültürün birarada olduğu bir şehir, bütün bunlar terörle mücadelede zorluklar ortaya çıkarıyor.Fransa'nın çok etkin mücadele yürütüyor. Bizimle de işbirliği gayet iyi ama öyle ülkeler var ki PKK mali kaynaklarını yasaklamamış, bir sürü PKK'lının Avrupa'da dolaşmasına izin vermiş.Burada büyük ihtimalle DAEŞ terör örgütünün saldırısı olarak düşünülebilir. Bundan üzüntü duyduğumuzu söylemek isterim.

        Bozkır resmi twitter hesabından da Brüksel'deki saldırı ile ilgili bu tweeti attı;

        "Brüksel Havalimanındaki saldırıyla şoke oldum. Terörizmin bütün formları ve destekçileri ileayırt edilmeden mücadele edilmelidir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ