Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Genelkurmay Başkanlığı: Nusaybin, Şırnak ve Yüksekova'da 23 PKK'lı etkisiz hale getirildi

        Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'in Nusaybin, Şırnak'ın Cizre ve Hakkari'nin Yüksekova ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 23 terör örgütü üyesinin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

        Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlarda 3 bölücü terör örgütü üyesinin etkisiz hale getirildiğini, ilçede şu ana kadar etkisiz hale getirilen terör örgütü üyesi sayısının 45 olduğunu belirtti. Nusaybin'de 14 el yapımı patlayıcı da imha edildi.

        Şırnak'da devam eden operasyonda ise 8 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. 12 el yapımı patlayıcı imha edildi ve 2 ton amonyum nitrat ele geçirildi.

        Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonda ise 12 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, 10 el yapımı patlayıcı imha edildiği, 1 adet 82 mm'lik havan, 43 adet 82 mm'lik havan mühimmatı, 1 adet 60 mm'lik havan, 65 adet 60 mm'lik havan mühimmatı, 1 roketatar, 6 roketatar mühimmatı, 1 Bixi makineli tüfeği ve çok sayıda mühimmatı, 2 Kaleşnikof piyade tüfeği ve çok sayıda mühimmatı, 1 av tüfeği ve 2 el bombası ele geçirildiği kaydedildi.

        Batman'da terör örgütüne yardım ve yataklık ettiği tespit edilen 2 iş birlikçi şahsın yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ