Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İran'da doldurulan tüp Iğdır'da patladı, mutfağın duvarı yıkıldı: 1'i bebek 3 yaralı

        Tacettin DURMUŞ / IĞDIR

        Iğdır'da bir evde mutfakta tüp patladı. Aileden 1'i bebek, 2'si ağır 3 kişi yaralandı. Tüp İran'dan doldurulduğu ve fazla gaz basıldığı belirtildi.

        14 Kasım Mahallesi Kurtuluş Caddesi Karabağ Apartmanı 3. kattaki evde saat 12.30'da mutfakta gaz sıkışmasından dolayı patlama meydana geldi. Patlamada Sertaç ve eşi Gül A. ile 3 aylık bebekleri B.A. yaralandılar. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri gönderildi. Yaralılar ambulansla Iğdır Devlet Hastanesi'ne kaldırıldılar. Patlama ile mutfağın duvarları yıkılırken birlikte çevrede bulunan evlerin camları kırıldı, araçlar da zarar gördü. Polis olayın terör saldırısı olup olmadığını da araştırdı. Ancak patlamanın mutfak tüpünden kaynaklandığı belirlendi.

        TÜP İRAN'DAN DOLDURULMUŞ

        İtfaiye amiri Serdar Bayat, "Yaptığımız tespit kullanılan mutfak tüpünün İran'dan doldurulduğu ve fazla gaz basıldığı yönündedir. Contaları yıprandığı için gaz kaçırıyor, bu gaz kaçağı da tehlike arz ediyor. Fazla gaz doldurulması nedeniyle basınç da patlamaya neden oluyor. Bu nedenle vatandaşlar İran'dan veya başka yerden doldurma tüp kullanmasınlar" dedi.

        Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal da olay yerine gelerek bilgi aldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ