Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ömer Çelik: DAEŞ sadece Türkiye'nin meselesi değil

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Brüksel'deki terör saldırısına ilişkin, "Belçika’nın bu acısını paylaşıyoruz. Teröre karşı dayanışma konusunda Belçika ile yan yana durduğumuzu tam bir dayanışma içinde olduğumuzu ilan ediyoruz" dedi.

        Ömer Çelik, yaptığı açıklamada, Brüksel’de yaşanan terör saldırısına ilişkin değerlendirmede bulundu.

        Belçika’daki saldırıdan dolayı üzüntülerini ifade eden Çelik, “Belçika’nın bu acısını paylaşıyoruz. Teröre karşı dayanışma konusunda Belçika ile yan yana durduğumuzu tam bir dayanışma içinde olduğumuzu ilan ediyoruz" diye konuştu.

        "DAEŞ KAYNAKLI TERÖR, SADECE TÜRKİYE'NİN MESELESİ OLARAK GÖRÜLMEMELİDİR"

        Saldırının ardından tehditlerin sürmesi nedeniyle alınan tedbirlere de dikkati çeken Çelik, şöyle konuştu:

        "Tehdit geçmiş değil, Avrupa Komisyonu binasını boşaltıyorlar, nükleer santralleri boşaltıyorlar, hemen ardından uçakların inmesini engelliyorlar, uçakları Hollanda’ya yöneltiyorlar. Bunun karşılığında Hollanda sınırlarında tedbir alıyor, Fransa sınırında tedbir alıyor. Savaş kabinesi toplandı, güvenlik kabinesi toplandı ve Fransa Başbakanı bu toplantıya girerken 'Savaştayız' gibi bir ifade kullandı. Yani terör bugün istikrarsızlaştırıcı bir küresel kaos ordusu halinde her yere saldırabiliyor. Bu bakımdan Türkiye’nin şimdiye kadarki ortaya koyduğu hassasiyetlerin ne kadar kıymetli ve önemli olduğunu da bir kere daha görüyoruz."

        "Biz şunu söylüyoruz, özellikle IŞİD kaynaklı terör, DAEŞ kaynaklı terör sadece Türkiye’nin meselesi olarak görülmemeli" değerlendirmesinde bulunan Çelik, şunları söyledi:

        "Bu Suriye’den en yakın noktada Türkiye'ye saldırıyor diye sadece Türkiye’nin uğraşması gereken bir mesele olarak görülmemeli. Suriye’den özellikle kaynaklanan, Irak ve Suriye’den gelen bu DAEŞ kaynaklı teröre karşı ortak bir duruş gerçekleştirilmeli ama maalesef şimdiye kadar biz Türkiye’ye dönük bu terör saldırısı karşısında, bu terör dalgası karşısında dünyadaki dostlarımızı yeterince yanımızda bulamadık."

        "TÜRKİYE'NİN DAYANIŞMA ÇAĞRISINA ÇOK GÜÇLÜ BİR KARŞILIK VERİLMELİDİR"

        "DAEŞ, PKK, DHKP-C ya da diğer terör örgütleri, etiketlerine hiç bakılmaksızın, ideolojilerine hiç bakılmaksızın, hangi ülkeyi hedef aldıklarına hiç bakılmaksızın topyekun mahkum edilmelidir ve bunların hepsine karşı Avrupa ile birlikte, bir Avrupa dayanışmasıyla birlikte bir küresel dayanışmanın ortaya çıkması gerekir" diyen Çelik, şunları kaydetti:

        "Bakın bu son saldırı aslında bir bakıma da terörün ne kadar çok kolay kabuk değiştirebildiğini, ne kadar dinamik bir şekilde kendisini yeni şartlara adapte edebildiğini gösteriyor. Şu anda gözüküyor ki alınan bu tedbirlere rağmen dört gün önce yapılan Paris saldırısını gerçekleştirenlere dönük operasyondan sonra bir misilleme beklentisine rağmen bu saldırı gerçekleşebiliyorsa demek ki Avrupa’nın güvenlik kurumları, Avrupa’nın güvenlik yapılanması, asayiş yapılanması terörün kendisini geliştirmesi karşısında da yetersiz kalmaktadır. Bu noktada Türkiye’nin dayanışma çağrısına çok güçlü bir karşılık verilmelidir. İstanbul’da, Ankara’da, Brüksel’de, Londra’da, başka yerlerde, nerede gerçekleşirse gerçekleşsin herhangi bir terör saldırısı gerçekleştiğinde bunu hepimize karşı gerçekleşmiş saymalıyız ve bu çerçevede topyekun tepki vermeliyiz."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ