Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı HDP Güngören İlçe Eş Başkanı Ethem Akbaş, Yavuz Akar ve Hasan Ağrıtekin tutuklandı

        Nihat ULUDAĞ/HABER MERKEZİ

        İstanbul Güngören'de yüzleri kapalı halde lastik yakarak korsan gösteri düzenleyen HDP Güngören İlçe Eş Başkanı Ethem Akbaş ve 2 eski ilçe başkanının da aralarında bulunduğu 7 şüpheli tutuklandı.

        Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz günlerde Güngören Merkez Mahallesi Ünlü Sokak'ta 6 adet otomobil lastiğini yakan göstericileri, güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek tespit etti. Polis, düzenlediği operasyonla aralarında HDP Güngören İlçe Eş Başkanı Ethem Akbaş ile eski ilçe başkanları Yavuz Akar ve Hasan Ağrıtekin'in de bulunduğu 10 göstericiyi gözaltına altı. Polisteki sorgularının ardından şüphelilerden 3'ü serbest bırakılırken, Akbaş, Akar ve Ağrıtekin'in aralarında bulunduğu 7 gösterici adliyeye sevk edildi. Göstericiler nöbetçi hakimlik tarafından "Silahlı terör örgütüne üye olma, toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde kimliklerini gizlemek amacıyla yüzünü tamamen veya kısmen kapatmak" suçlarından tutuklandı.

        "YÜZÜ KAPATMA İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA DEĞİLDİR"

        Kamuoyunda 3. Yargı Paketi olarak bilenen 6352 Sayılı Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Yasa'nın geçici 1. maddesi gereği ertelenecek suçlar ve bu kapsama girmeyen eylemleri belirlemişti.

        Yargıtay 9. Ceza Dairesi de terör örgütü lehine yapılan gösterilerde yüzünü kapatanların eylemlerini ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğine karar vermişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ