Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Başkonsoloslar İstiklal Caddesi'nde

        Serkan AKKOÇ - Akıncan ABADAN / İSTANBUL

        İstanbul’da görev yapan 20 başkonsolos, 4 turistin canlı bomba saldırısına kurban gittiği İstiklal Caddesi’nde teröre karşı kol kola birlik mesajı verdi.

        Beyoğlu Belediyesi’nde bir araya gelen başkonsolosları, Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan karşıladı. Başkonsoloslar ve diğer katılımcılar burada “Terörü şiddetle kınıyoruz. Bu acı günde en derin taziyelerimizi sunarken kayıplarımızın derin üzüntüsü ve kederi içerisindeyiz” mesajının yazılı olduğu pankart önünde açılan deftere birlik mesajlarını yazdı.

        Ardından İstiklal Caddesi’ne çıkan başkonsoloslar, ilçe belediye başkanları ve diğer katılımcılarla birlikte Tünel’den yürüyüşe geçti. Yürüyüşte ABD Başkonsolosu Charles Frederick Hunter, İsrail Başkonsolosu Shai Shai Shabtai Cohen, Belçika Başkonsolosu Henri Mark Jose Vantieghem başta olmak üzere 20 yabancı diplomat yer aldı.

        Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile AK Parti İl Başkanı Selim Temurci’nin de katıldığı yürüyüş, katliamın yaşandığı noktaya karanfillerin bırakılmasıyla son buldu. Grup buradan Sıraselviler’deki Belçika İstanbul Başkonsolosluğu’na yürüdü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ