Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Mardin'in Derik ilçesinde uzun namlulu silah ve patlayıcı ele geçirildi

        Mardin'in Derik İlçesi'nde bir evde yapılan aramada 3 Kalaşnikof tüfek ile bu tüfeklere ait şarjör ve mermiler ele geçirildi. İlçede teröristlerin tuzakladıkları 330 kiloluk bomba da ortaya çıkarılarak imha edildi.

        Derik İlçesi'nde jandarma ekipleri tarafından Denktaş Mahallesi'nde bulunan bir adreste arama yaptı. Yapılan aramada, 3 kalaşnikof tüeği ile bu tüfeklere ait 9 şarjör, 1 hücum yeleği ve toplam 287 7.62 mm çapında 287 fişek ele geçirildi.

        Mardin Valiliği tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, ele geçirilen silah ve mermilerle ile ilgili 2 şüpheli kişinin yakalandığı ve haklarında adli işlemlerin başlatıldığı belirtildi.

        DERİK FACİADAN DÖNDÜ

        Öte yandan önceki gün ele geçirilen 614 kilo patlayıcıdan sonra dün de PKK'lı teröristlerin Kale Mahallesi'nde barikata tuzakladığı C4 patlayıcıyla güçlendirilmiş 330 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi.

        Kale Mahallesinde bomba düzeneği ihbarı alan polis ekipleri, daha önce PKK'lılar tarafından barikat olarak kullanılan parke taşlarının arasında arama yaptı. Yapılan aramada; parke taşlarının arasında tuzaklanmış 11 bidon içerisinde mazot emdirilmiş 330 kilo amonyum nitrat ve C4 patlayıcıyla hazırlanmış tek düzenekli bomba ortaya çıkar imha edildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ