Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı KPSS sanıklarının savunmaları alınıyor

        KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin davada savunma yapan sanıklar, yenilenen sınavda puanlarının, yorgunluk, uykusuzluk, rehavet ve moral bozukluğu gibi nedenlere bağlı olarak düştüğünü iddia etti.

        KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 54'ü tutuklu 230 kişi hakkında "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kurucusu, yöneticisi ve üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik ve kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçlarından açılan davada tutuklu sanıkların savunmalarının alınmasına devam ediliyor.

        Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmasını yapan sanık Yalçın Yalçın, iddianamedeki suçlamaları kabul etmediğini, suçsuz olduğunu ileri sürdü.

        HTS irtibatındaki 7 kişinin eşi, üniversite ile iş yerinden arkadaşları olduğunu savunan Yalçın, terör örgütü üyeliği suçlamasını reddetti.

        "PARA TRANSFERLERİ BORÇ ALIŞVERİŞİNDEN KAYNAKLANIYOR"

        Sanık Hüseyin Kaleci de iddiaları kabul etmediğini belirterek, "Sınavlar arasında fazla puan farkı yok. Düşük olanlar da yorgunluk, uykusuzluk gibi şeylerden kaynaklanıyor olabilir. Para transferleri de borç alışverişinden kaynaklanıyor." diye konuştu.

        " İLK SINAVDA ATANINCA REHAVETE GİRDİM PUANIM DÜŞTÜ"

        Sanık Gökhan Menteş, 2010 KPSS'den 93, 2011'de ise 83 puan aldığını anlatarak, "İlk sınav sonucuna göre memur olarak atandığım için bir rehavet oldu. O yüzden puanım düştü." dedi.

        "DÜŞÜŞ NEDENİ ASKERDE YAŞADIĞIM PSİKOLOJİK SIKINTI"

        Sanık İbrahim Zık ise puanındaki düşüşü askerde yaşadığım psikolojik sıkıntıya bağlayarak, "Bu paralar iddia edildiği gibi himmet değildir. Arkadaşlar arası borç alıp vermedir." şeklinde konuştu.

        "DEPLASMANDA SINAVA GİRDİM PUANIM DÜŞTÜ"

        Sanık Naci Yaman da diğer sanıklar gibi suçlamaları kabul etmediğini bildirdi. Yaman, "Iğdır'dan gelerek Ankara'da sınava girdim. Bu futbol gibi, deplasmanda oynarsanız farkı vardır, diğer yönde farklı. Sınavda da ortaya çıkan faktörler etkiliyor. Önce eşimi sınav yerine bıraktım, sonra kendim geçtim. Geç kaldım, bunlar bir etkendir." dedi.

        "EVİM GECEKONDUYDU ÇALIŞMAK İÇİN ORTAM YOKTU"

        Sanık Yakup Şahan ise savunmasında şunları kaydetti:

        "Gaziantep'teki evimiz gecekondu idi, ders çalışmak için yeterli ortam yoktu. Üstelik sınav yerini İstanbul olarak çıktı. Yaklaşık 16 saat yolculuk yaptım. Yoğun yorgunluk, stres ve hastalık yaşadım. Uykusuz olarak sınava girdim, artık 'bir an önce bitsin ne olursa olsun' durumundaydım. Bu sınavda başarılı oldum. Çengelköy Lisesine atandım. 7 puanlık bir düşüş var. 2010'daki başarım düzenli çalışmanın ürüdür."

        "BİR ROBOT DEĞİLİM, DUYGULARI OLAN BİRİYİM"

        Savunmasını yapan sanık Levent Çelebi, suçlamaları kabul etmeyerek, iddianameye katılmadığını söyledi. Sınavda soruların yüzde 80'ini doğru yaptığını ifade eden Çelebi, "Bir robot değilim, duyguları olan biriyim. En sevdiklerimin yanında olamayarak sınava çalıştım. Başarılı oldum. Kimseye soru vermedim, kimseden soru almadım" ifadelerini kullandı.

        "SINAVDAN ÖNCE ASTIM TEDAVİSİ GÖRDÜM"

        Sanık Hüseyin Güngör de tekrarlanan sınav öncesi alerjik astım teşhisi aldığını belirterek, "Yenilenecek sınavdan 4 gün önce astım tedavisi gördüm. Sınavdan bir gün önce Ankara'ya yolculukla geldim. Nefes darlığı, göz yaşarması, halsizlikle sınava girdim. Hastalık haliyle bu sınavda başarı gerçekleştiremedim." dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ