Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Saldırı sırasında Brüksel'de kalan THY uçağı Türkiye'ye getirildi

        Gökhan ARTAN-İSTANBUL

        Brüksel Zavantem Havalimanı'nda kalan THY'nin TC-JRU kuyruk tescilli uçağı dün saat 22:54'de Atatürk Havalimanı'na yolcusuz olarak geldi.

        THY uçağının bombalı saldırının meydana geldiği gün uçakta bulunan uçuş ekibi tarafından getirildiği öğrenildi.Brüksel Zavantem Havalimanı'na yapılan bombalı saldırı sonrası havalimanına iniş ve kalkışlar iptal edilirken Türk Hava Yolları'nın da TK1942 sefer sayılı Brüksel-İstanbul uçuşunu yapacak içinde 119 yolcunun bulunduğu Airbus 321 tipi uçağı da havalanamamıştı. THY yolcuları ve uçuş ekibi,saldırı sırasında uçakta bulunuyorlardı.Yolcular ve uçuş ekibi daha sonra uçaktan indirilerek bir bölgeye götürülmüşlerdi.

        BİLETLERİ ÜCRETSİZ DEĞİŞTİRECEK

        Bu arada Türk Hava Yolları Brüksel Havalimanı'ndan yaşanan patlamadan dolayı yolcuların biletlerini ücretsiz olarak değiştirecek. THY'den yapılan açıklamada Brüksel Havalimanı'nda yaşanan patlamadan dolayı, 22 Mart ve 24 Mart arasındaki Brüksel çıkışlı ve varışlı tüm seferlerin iptal olduğu hatırlatılarak, biletlerini acenteler aracılığı ile almış tüm yolcuların değişiklik ve iade talepleri için acenteleriyle irtibata geçmeleri istendi. Açıklamada 22 Mart - 28 Mart tarihleri arası parkur, tarih değişikliği, iptal ve iade taleplerinin ücretsiz olarak yapılabileceği vurgulandı. Biletleri 22 Mart tarihinden önce kesilmiş olan yolcuları değişiklik için 28 Mart tarihine kadar başvurabilecekler

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ